‘Ciparea’ animalelor si persecutarea taranilor.

De cativa ani, sub motivul adaptarii la cerintele Uniunii Europene, taranii sunt fortati sa-si implanteze animalele domestice cu microcipuri, fie ca e vorba de vaci, porci, cai, oi. Pasarile de curte au scapat de acest ‘tratament’, insa au fost masacrate in numar mare cu ocazia asa-zisei „gripe aviare”. Ce s-a urmarit prin implantarea animalelor cu microcip? Mai multe lucruri. In primul rand, s-a dorit instituirea unui control total. De asemenea, pentru unii, implantarea a reprezentat o afacere foarte profitabila. Nu in ultimul rand, se doreste „obisnuirea” oamenilor cu acest procedeu, fiindca, intr-un viitor nu prea indepartat, si oamenii vor fi implantati!

De microcipuri implantate n-au scapat nici pisicile si cainii de casa. Mai mult. Recent, in Bucuresti, primaria a decis ca toti cainii si toate pisicile sa fie castrati, asta pe langa vaccinare si implantare cu microcip. Pretextul gasit? Rezolvarea problemei cainilor vagabonzi! Atunci de ce nu sterilizeaza cainii vagabonzi?! Intrebare retorica desigur. Sterilizarea costa – si evident ca in cazul cainilor si pisicilor cu stapani, acestia din urma sunt obligati sa plateasca operatia. Cainii vagabonzi, atunci cand sunt prinsi, sunt „sterilizati” definitiv cu o ranga in cap. Asta chiar daca, in mod oficial, se dau sume importante de la buget pentru ocrotirea lor. Bani care ajung unde ajung; nu-i nevoie sa intru in detalii, stim cu totii cum merg treburile in tara asta.

Sa revenim insa la problema de la care am plecat. Se vad acum o parte din „roadele” acestei masuri. Taranilor le-a fost interzis practic sa-si vanda produsele lactate si ouale in pietele agroalimentare, prin niste conditii imposibil de indeplinit. Motivul invocat? „Grija fata de sanatatea publica”! O minciuna sfruntata, fireste. In realitate, ambalarea şi etichetarea obligatorie, impusă în numele alinierii la standardele Uniunii Europene, are ca adevărat scop eliminarea de pe piaţă a micilor producători, în favoarea marilor trusturi susţinute de birocraţia de la Bruxeles. Care e legatura intre aceste masuri si ciparea animalelor? Una destul de stravezie – controlul! Taranii care vor sa-si mai vanda laptele si branza pe furis, vor putea fi usor identificati prin faptul ca nu si-au varsat „cotele de lapte” la marile firme de procesare, care le dau un pret in batjocura.

O foarte buna observatie face domnul Marius Mioc: Nu a existat în România o problemă reală cu un număr mare de toxiinfecţii alimentare datorate consumului de produse “neigienice” din pieţele ţărăneşti, iar dacă cumva asemenea problemă există, Ministerul Sănătăţii ar trebui s-o semnaleze, nu Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară (care are specialişti în medicină veterinară, nu în medicină umană)! In orice caz, drepturile noastre de consumator (pe care guvernantii pretind ca ni le „apara”) ne sunt calcate in picioare. Nu mai avem dreptul sa cumparam lapte de la tarani, chiar daca e de doua ori mai ieftin decat cel din magazine, si de calitate superioara in acelasi timp!

Va spun sincer, ma doare inima cand vad cum sunt persecutati taranii! Munca lor este poate cea mai nobila dintre toate muncile, fiindca ei ne dau painea de zi cu zi! Ii respect pe tarani si ma mandresc cu faptul ca sunt urmas de tarani! Taranii au fost persecutati tot timpul in istorie. E suficient sa ne uitam doar la secolul trecut. In 1907, au platit cu sange setea de pamant. Dupa primul razboi mondial, a venit o scurta perioada ceva mai buna, in urma reformei agrare din 1923. Insa, dupa cel de-al doilea razboi mondial, a venit persecutia comunista!

Dupa revolutie, taranilor li s-a retrocedat o parte din pamantul luat de comunisti, insa nu si mijloacele necesare pentru a-l lucra. Totusi, de bine de rau, oamenii au inceput sa se descurce pe ici pe colo. A venit insa Uniunea Europeana cu normele ei birocratice, iar persecutia taranilor a inceput si mai abitir! Foarte multi tarani au fost obligati practic sa-si vanda pamantul, la preturi de nimic, diversilor „intreprinzatori”; de multe ori straini. Fiindca asta se doreste: distrugerea acestei clase sociale si reducerea taranilor la statutul de muncitori agricoli!

4 Comments

 1. imi pare rau ca nu am gasit timpul si cuvintele sa scriu eu acest articol! te urasc pentru ca ai dreptate!

 2. Anonim says:

  Ca bine zici! Eu beau laptele crud de 30 de ani, de pe vremea lui ceasca, pe cand stateam la cozi pentru el; de la revolutie incoace daca iau, iau de la tarani, in nici un caz din pravalie ca nu-l suport pasteurizat; nu-l suport nici fiert; si, multam Domnului, n-am avut nimic de la lapte. Dar scopul e limpede, distrugerea a ce a mai ramas din taranimea noastra; cunosc astfel de oameni, romani sau secui/maghiari, care iubesc pamantul si iubesc animalele ca pe copiii lor; si te doare sufletul cand ii vezi cum muncesc toata ziua si traiesc totusi de pe o zi pe alta, sperand sa aiba grija cineva si de ei; „marea gripa aviara” e clar, o fantezie; dar trebuiau sa-si puna americanii baza lor mizerabila pe la noi fara ochi indiscreti. Ne-a intrebt pe noi cineva de vrem in UE? Sau baze militare straine in tara? Sau sa fim ocupanti in Irak, Kosovo, Afganistan sau mai stiu eu pe unde in lumea larga??? Ca eu unul nu vreau sa calc cu cizma militara in tara nimanui… Am inlocuit cizmele cu steaua rosie cu cizmele cu mai multe stele, fie de-ale UE, fie de-ale SUA; pe scurt, RAHAT.

 3. Delia says:

  pacat de munca taranilor, pacat ca tara asta a noastra se lasa asa, dusa de valul cetii! in loc sa mancam sanatos, si urda sa aiba gust de urda, casul gust de cas…ne dam pe mana gustului general de…nimic sau plastic!
  si-apoi facem statistici cu imbolnaviri de fel de fel, si cancere tot mai des intalnite la copii…si daca ne gandim, si alimentatia asta moderna are o mare vina…
  dar oare cui ii pasa?! ca alora de stau in fruntea tarii, se pare ca nu…trist si dureros…
  Dumnezeu sa ne ajute si sa lumineze mintile tuturor!
  AMIN

 4. mihaela banciu says:

  la ce folosesc oare aceste comentarii?

  cand totul se degradeaza in tara asta si suntem amenintatii cu miile, daca nu mai mult, sa ne hranim cu gunoauele occidentului si sa asistam la lagar-izarea asa-numitului sistem de sanatate din patria noastra draga
  sa sabotam si ultimele ramasite de agro-zoocultura?
  daca se instituie statul politienesco-pupincuristobasescian
  veti avea materiale, nu-i asa?

  dar mai ales nume de oameni simpli pe care-i puteti haitui,
  discret, invizibil chiar

Leave a Comment