Razboiul Uniunii Europene impotriva libertatii de expresie.

Sursa: http://www.brusselsjournal.com/node/3788

Curtea de Apel din Olanda a declansat un proces impotriva unui Membru al Parlamentului din Olanda, Geert Wilders, sub acuzatia de a fi criticat religia islamica. Principala piesa de acuzare este un scurt documentar realizat de Geert Wilders, intitulat Fitna, care prezinta intr-o maniera critica religia si lumea musulmana. Curtea de Apel din Olanda a declarat ca „prin atacarea simbolurilor religie islamice, sunt insultati in acelasi timp si musulmanii”.

Acest proces multumeste grupurile imigrantilor musulmani din Olanda (circa 10% din populatie e de religie musulmana; marea majoritate fiind imigranti arabi, pakistanezi etc.), care au cerut de mai mult timp judecarea lui Wilders pentru exprimarea opiniilor sale. Insa, multi altii spun ca acest proces reprezinta un atac alarmant impotriva libertatii de expresie, atac coordonat de activistii corectitudinii politice care vor sa-i reduca la tacere pe cei care indraznesc sa critice puterea tot mai mare a Islamului in Europa.

Wilders, care a vorbit in mod frecvent despre islamizarea Olandei, a declarat ca „acest proces reprezinta un atac impotriva libertatii de expresie…”. „Participarea la dezbaterile publice a devenit o activitate periculoasa. Daca nu renunti la opinia ta, risti sa fii persecutat.. Cine va mai apara cultura noastra, daca eu sunt redus la tacere?”, a mai continuat Wilders.

Desigur, Wilders nu este singurul cetatean olandez care a avut de-a face cu politia gandirii din Olanda post-crestina. Alti olandezi au patit-o si mai rau, platind cu viata pentru curajul de a critica islamul. In 2002, politicianul Pim Fortuyn a fost asasinat din cauza opiniilor sale in privinta islamului si a imigratiei musulmane. In 2004, regizorul Theo van Gogh a fost ucis de fanatici islamisti pentru ca a produs un film in care critica islamul. In 2006, o fosta membra a parlamentului, Ayaan Hirsi Ali, de origine somaleza, a fost fortata sa paraseasca tara din cauza amenintarilor primite ca urmare a criticarii tratamentului la care sunt supuse femeile in unele tari musulmane.

Sigur, Olanda nu este singura tara europeana in care se duce un razboi impotriva libertatii de expresie. In Austria, o parlamentara, Susanne Winter, a fost condamnata pentru ca a declarat ca in societatea noastra, Profetul Mahomed ar fi fost condamnat pentru pedofilie, fiindca, l-a batranete, s-a casatorit cu o fata minora, Aisha (unii spun ca ar fi avut 9 ani!). De asemenea, Susanne Winter a fost condamnata pentru „incitare la ura”, fiindca a avertizat Austria ca are de-a face cu un adevarat „tsunami al imigratiei islamice”!

In Italia, ziarista si scriitoarea Oriana Fallaci a fost data in judecata pentru ca a scris ca „Islamul aduce ura in locul iubirii si sclavia in locul libertatii”. A murit in septembrie 2006, la doar doua luni dupa inceperea procesului, care, dealtfel, i-a grabit sfarsitul. In Franta, scriitorul Michel Houellebecq a fost adus in fata justitiei fiindca a spus ca „islamul e o religie stupida”. (Ce s-ar fi intamplat daca ar fi spus ca „crestinismul e o religie stupida”? probabil ca ar fi fost laudat pentru ‘curaj’!). Actrita Brigitte Bardot a fost de asemenea condamnata in iunie 2008 de catre un tribunal din Paris, pe motiv de „ura rasiala”, fiindca a cerut, in numele protejarii animalelor, ca musulmanii sa anestezieze animalele inainte de a le ucide. (Fireste, in Romania, taranii nu au voie sa-si sacrifice singuri animalele, fiindca asa le cere UE!)

In Marea Britanie, o lege din 2006 care condamna „ura rasiala si religioasa”, a condus la situatii de-a dreptul absurde. In Nottingham, o scoala primara a anulat un spectacol de Craciun pentru ca ar fi interferat cu o sarbatoare musulmana, Eid Al-Adha. In Scarborough, un colegiu a inlaturat cuvintele „Craciun” si „Paste” din calendarul sau pentru a nu-i „jigni” pe musulmani. Intr-un oras din Scotia, Politia si-a prezentat scuze pentru ca a difuzat niste pliante, in care aparea un catel, care faceau reclama la un telefon de urgenta. Pliantele au fost considerate „jignitoare” pentru musulmani, fiindca, in religia islamica, cainii sunt considerati „impuri”.

In Glasgow, un redactor de la un radio crestin a fost concediat dupa o dezbatere dintre un crestin si un musulman. In Cheshire, doi elevi de liceu au fost pedepsiti pentru ca au refuzat sa se inchine la Allah, ca parte a orei de educatie religioasa. Desi elevii respectivi erau crestini! Intr-un orasel de langa Londra, toti membrii consiliului local au fost avertizati sa nu manance in timpul lunii ramadanului. De asemenea, s-au instituit pauze speciale, pentru ca membrii musulmani din consiliu sa se poata ruga. In acelasi timp, petrecerea de Craciun a fost redenumita „masa festiva”.

Nu as vrea sa ma intelegeti gresit. Libertatea de expresie este restrictionata de catre UE nu doar in privinta discursului privind religia musulmana. In Marea Britanie, de exemplu, activistii homosexuali vor sa inlature un amendament la legea impotriva „homofobiei”, prin care se spune ca nu e o crima sa critici practicile homosexuale. Dar guvernul vrea sa elimine aceasta protectie a dreptului la libera exprimare! Crima de a incita la „ura homofobica” include orice fraza sau comportament considerat „amenintator” sau care instiga la ura. Se poate pedepsi cu pana la 7 ani de inchisoare.

La nivelul Uniunii Europene, ministrii din cele 27 de state membre dezbat o directiva a Comisiei prin care se doreste incriminarea „hartuirii si discriminarii” in domeniul serviciilor si producatorilor de bunuri de consum. Conform noii legislatii, de exemplu, se va considera „discriminare”, daca o agentie de adoptie va refuza sa ofere spre adoptie copii cuplurilor homosexuale. Pe de alta parte, termenul „hartuire” e atat de vag, incat orice comportament sau exprimarea unei opinii pot fi considerate crime.

Razboiul UE impotriva libertatii de exprimare poate fi privit si ca rezultatul unei profunde crize de identitate, generata de abandonarea traditiilor crestine si de imigratia musulmana masiva. Dar, in zelul lor de a criminaliza libara exprimarea, gardienii orwellieni ai corectitudinii politice, distrug in mod sistematic democratia europeana. De fapt, aceste legi sunt folosite ca un pretext pentru a reduce la tacere oamenii ale caror opinii nu coincid cu dogmele oficiale. Asta nu se intampla doar in Europa, fireste. In Europa, UE a impartit cetatenii in doua categorii: majoritatea si minoritatile, acestea din urma (musulmani, socialisti, homosexuali etc.) fiind favorizate. Divide et impera!

In Europa, spre deosebire de SUA, din pacate, lipseste cultura „primului Amendament„. Dar si in SUA primul amendament e pe cale de a fi inlaturat. Noul presedinte american, Barack Hussein Obama, a declarat ca intentioneaza sa intareasca legislatia federala in privinta „legilor urii” si sa readuca „doctrina corectitudinii” prin care se vor putea cenzura efectiv opiniile a zeci de milioane de americani. Cu peste 200 de ani in urma, Thomas Jefferson a avertizat asupra alunecarii lente de la libertate spre tiranie, observand ca „exista drepturi pe care nu ar trebui sa le cedam guvernului, dar pe care guvernul deja le-a invadat. Acestea sunt drepturile de a gandi si a exprima gandurile, verbal sau in scris„.

Leave a Comment