Uniunea Europeana sprijina „orwellizarea” Romaniei.

vd
Printr-un „proiect” finantat partial din fondurile UE, primaria din Buftea a instalat recent un sistem de supraveghere video stradala (vezi foto). Acesta, fireste, nu este un caz izolat. In timp ce Romania a intrat in criza economica, si banii alocati pentru invatamant, sanatate sau cercetare au fost redusi drastic, se gasesc totusi fonduri, din ce in ce mai mari, pentru a instala sisteme de supraveghere video pe sosele, in spatii publice deschise, in piete, in gari, in scoli (inclusiv in salile de clase) etc. Se gasesc de asemenea fonduri pentru Ministerul de Interne pentru a angaja mii de politisti si jandarmi. Oare toate astea se fac pentru „binele nostru”?

Oare pentru „protejarea” noastra a fost votata legea de interceptare a convorbirilor telefonice si a activitatii pe internet? Tot pentru „siguranta” noastra vom avea acte de identitate biometrice cu microcip, despre care s-a discutat destul de mult in ultimul timp? Aceste legi, sa nu uitam, vin ca urmare a „alinierii noastre la legislatia UE”. Un singur lucru vreau sa mai spun, si anume, un citat din Benjamin Franklin: „Cine renunta la libertate de dragul sigurantei, le va pierde pe amandoua„.

6 Comments

  1. Dan says:

    O mica remarca legat de celebra fraza ca „nu se aloca destui bani pentru invatamant”, daca va referiti ca profesorii nu au salarii mai mari, pai nici nu merita marea lor majoritate. Nici eu nu as aloca nici macar o para pe invatamantul asta gunoier de la noi din tara, doar ca profii sa aiba salarii grase pe frecatul mentei in timp ce le iau bani elevilor pentru meditatii si alte cele.
    Da, sunt de-acord, exista si exceptii, dar tocmai din asta NU trebuie alocati mai multi bani in invatamant ci concediate rebuturile inutile care nu sunt in stare sa ii invete pe copii materia la care sunt randuiti. Daca nu exista in invatamant un criteriu de eficienta in functie de care sa fie alocati banii, orice fond directionat intr-acolo va fi o gaura irecuperabila. Deci nu are rost sa-i mai sustineti pe asemenea nesimtiti carora le pasa doar de buzunarul lor si fac ce fac doar pentru bani, ca si in celelalte domenii.
    Vor profesorii bani? Sa munceasca, deoarece momentan la ce rezultate slabe obtin marea lor majoritate cu elevii nu merita nici o para chioara – mai bine ar fi alocati banii pe armata. Daca mai adaugam faptul ca ii indoctrineaza sexual si in ateism in scolile publice pe copii, ar fi destul ca sa ne balegam pe „saracii” de profesori si sa ii aruncam la caini, mai mult nu merita!
    Cei care totusi se tin de treaba ar fi bine sa fie recrutati pentru un invatamant privat facut pe baze crestine nu democratice si alte tampenii obscurantiste moderniste pentru tampiti.
    Scuze pentru divagatia de la fondul articolului.
    Parerea mea – nu in invatamant ar trebui sa alocam bani acum ci in armata. In caz Doamne fereste de vreun conflict militar armata romana de azi nu ar putea face fata situatiei nici macar cum facea armata din perioada interbelica! In timp ce „oficialii” nostri ne asigura ca „ne protejeaza U.E.” in caz de ceva, au reusit sa puna la pamant armata romana, ca deh, sa nu putem riposta in cazul unei dictaturi europene.

  2. catalin says:

    sistemul de invatamant este construit pentru a promova mediocritatea in randul profesorilor… un profesor de calitate si cu o anumita tinuta morala nu ar accepta sa predea elevilor invataturi care sa-i afecteze si sa-i mutileze intelectual… sistemul are nevoie de profesori mediocrii pentru a inlocui educatia si morala cu propaganda globalista de transformare a indivizilor in oi, care-si accepta conditia pe membru supus si ascultator al unicului lider de turma!

    mult nu mai avem… deja ideile si parerile personale sunt privite cu suspiciune… initiativa este acceptata doar daca se incadreaza in trendurile generale, iar pastratori religiei si moralei sunt prezentati ca inapoiati si chiar retrograzi… asta este primul pas spre a fi considerati reactionari si pericol public.

  3. „Domnule” Dan, EU SUNT PROFESOR. Va „multumesc” ca m-ati facut GUNOIER si NESIMTIT. Prefer sa nu raspund cu aceleasi cuvinte. E usor sa jignesti o categorie sociala despre care nu ai habar. Un profesor de liceu, la inceputul carierei, are un salariu de circa 800ron. Meditatii nu se fac decat la anumite materii si doar in mediul urban; oricum, putini profesori „se scot din meditatii”; pentru cei mai multi e doar un mijloc de a supravietui. Si daca e sa o luam asa, un popa care da de trei ori din cadelnita ia mai multi bani decat un profesor care isi bate totusi capul cu niste loaze la meditatie! Fac si eu meditatii, asa ca stiu despre ce vorbesc!

    Sigur ca a scazut calitatea profesionala a celor care predau in invatamant, dar nu e normal sa scada cand profesorii sunt platiti in bataie de joc? Bodyguarzii care stau la poarta la licee, de exemplu, sunt platiti dublu fata de profesorii care predau acolo! Foarte multe facultati se confrunta cu lipsa de cadre, asta chiar daca s-a redus durata studiilor! De ce? Aproape toti absolventii de elita, au plecat din tara. Despre ce criterii de eficienta si compententa sa mai vorbim cand nu exista oameni? Poate doar asa, sa ne aflam in vorba. Daca n-ai o baza de selectie, daca nu exista concurenta.. degeaba! Si cum sa existe concurenta cand salariile sunt asa cum sunt?!

    Indoctrinarea „ateista si sexuala” e o tampenie. Cu ce dracu’ ii indoctrineaza „ateist si sexual” pe elevi un profesor de matematica? Sau de fizica? In loc sa le predea derivate si integrale, ar trebui sa le predea Biblia? Sau cum? Hai sa scoatem tot ce a mai ramas din stiinta la nivel de invatamant si sa predam doar dogmatica crestin-ortodoxa? Ati fi mai multumiti asa? Discutam daca vreti de programa de invatamant – care a fost intr-adevar mutilata de catre minister, la toate nivelele. Discutam despre programul de la Bologna, care a lovit puternic in invatamantul superior. Oricum, parerea mea e ca se doreste distrugerea invatamantului in Romania. O tara de oameni needucati e mult mai usor de condus.

    Uite, eu n-as da bani la nici o armata. FIindca ce dracu’ face „glorioasa” armata romana? Omoara irakieni si afgani? Cumpara fregate second-hand britanice si avioane F16 second-hand de la americani, pe comisioanele de rigoare? La nivelul de coruptie din Romania, mai conteaza ceva? Banii pentru salariile profesorilor si medicilor, fireste, sunt bani „aruncati” din punctul de vedere al celor de la putere. Asa ca guvernul da bani pentru „investitii in scoli” sau pentru vaccinuri experimentale, campanii publicitare la „sanatate”. Adica acolo de unde IESE SPAGA. Ce conteaza pentru ei ca in 20 de ani o sa ajungem sa ne tratam la vraci si cei mai multi oameni vor fi (semi)analfabeti? Ei isi trimit odraslele sa invete in strainatate, si se trateaza in strainatate.

  4. Dan says:

    Domnule Administrator, eu ma refeream prin indoctrinare sexuala la orele de „educatie pentru sanatate” unde copii sunt invatati s-o faca pur si simplu ca sa va zic pe sleau, ca nu-i mare lucru, sa aiba doar grija sa foloseasca prezervativul inainte sau daca totusi „s’a intamplat ceva” sa foloseasca anticonceptionale sau sa recurga la avort (sponsorizand fara sa-si dea seama o industrie foarte profitabila), nu mai vorbesc de aventurile dintre tinerele profesoare si elevi/studenti sau alte magarii si imoralitati.
    Despre partea cu ateismul ma refer la sistem in general, dar sa stiti ca nu-i nevoie sa fi profesor de religie sau preot ca sa-l inveti pe copil despre Dumnezeu, am avut si profesori la biologie, geografie, istorie care m-au apropiat de Dumnezeu si carora le sunt recunoscator, si nu imi predau Biblia ci isi faceau treaba la materia lor. Chiar am avut un profesor de matematica ce m-a apropiat de Dumnezeu, si despre care chiar pot spune ca „m-a invatat Scripturile” metaforic vorbind.
    Despre preoti, ca „dau cu cadelnita” si iau bani, habar’ n-aveti ce aberatii vorbiti, probabil ati luat-o asta dintr-un manual de materialism dialectic de pe vremea regimului apus. Absolviti dumneavoastra o Facultate de Teologie daca vi se pare asa usor, faceti si un Master in domeniu ca mai nou se cere obligatoriu si apoi mai comentati despre usuratatea acestei vocatii. Ca sa nu mai adaug injuraturile la care se expun preotii de fiecare data cand umbla in reverenda pe strada din partea binevoitorilor. Sa nu mai zic ca in calitate de preot iti bati mereu capul cu credinciosii pe la spovedanie si nu numai. Atitudinea asta anticlericala e cel putin cinica si rupta de viata reala bisericeasca, pentru a nu spune paralela cu ea, atata vreme cat mai ales in mediul rural preotii o duc sub limita saraciei (si cunosc destui „popi” cum ii numiti de tara care au 5 milioane pe luna si abia se descurca si din salariul nevestei, profesoare ce iau 15 milioane cu sporuri cu tot pentru mediul rural); a, ca la orase in general sunt aranjati (nunti, botezuri, inmormantari multe) e alta poveste, dar nu generalizati si nu vorbiti despre ce nu cunoasteti. Cunosc destui preoti tineri si fara parohie, „haiduci” cum ii numesc eu, care numai din preotie nu se pot intretine.
    Se vede mentalitatea comunista pe care o aveti – si sa nu va suparati ca v-o spun, nu vreau sa va jignesc, dar a sustine teorema ca „dai in mine dai in tine, dai in fabrici si uzine, dai in clasa muncitoare ce-i atotstapanitoare” mi se pare iresponsabila… In acest mod nu am mai critica nici un sistem, nimic, caci nu-i asa? in fiecare domeniu exista cativa oameni vrednici, chiar si in politica, si am continua ca pana acum sa pompam bani in sectoare neproductive sau care produc tot cat produceau odinioara daca nu mai rau. Eu stiu ce zic cand afirm sa nu se dea bani pe invatamant, ca tot lichelele vor trage foloasele, iar profesorii aia care se tin de treaba de regula sunt „inlaturati”, sau oricum beneficiile lor vor fi minime, ceea ce nu e drept. Am trecut si eu prin sistemul educational romanesc ca sa-mi dau seama ca profesorul roman autentic e un iov care a ajuns bataia de joc a tuturor inclusiv a colegilor lui de breasla, iar cand se face vreo greva sau ceva, deobicei el nu primeste nici faramituri de la masa stapanilor in timp ce mai marii lui se ingrasa fara prea mari dureri de cap pe la ore (de unde absenteaza de cele mai multe ori – vedeti situatia din facultati de pilda, unde profesorii vin la ore cand li se falfaie).
    Teorema dumneavoastra despre plata invatamantului care se poate rezuma in sintagma din engleza „You get what you pay for” mi se pare de prost gust, este ca un santaj, adica „da’mi bani si te invat, daca nu mi se falfaie de tine”. Daca dumneavoastra credeti ca veti atrage astfel pe elevi si studenti catre cauza dumneavoastra, va urez succes, dar ma-ndoiesc ca veti reusi. Cu o asemenea mentalitate s-ar putea sa va treziti nu fara profesori in invatamant, dar s-ar putea ca dupa modelul american parintii sa-si educe singuri copii decat sa-i dea in invatamantul public, intrucat ei oricum ar face o treaba mai buna. Vedeti in acest sens numeroasele cazuri si din Brazilia, unde parintii isi retrag copii din sistemul public de invatamant si ii pregatesc in asa fel incat la varste fragede sunt in stare sa promoveze examenele de admitere la colegii si institute de invatamant private recunoscute international, desi varsta lor e mai mica decat cea necesara pentru admitere la colegiu.
    Inchei prin a spune ca am avut profesori care dadeau si meditatii pentru BAC si altele GRATUIT, pentru ca ii iubeau pe elevi, si nu se plangeau de salariile mizere, ci isi duceau povara in spate cu dragoste pentru menirea lor. Acestora le sunt recunoscator si sper ca sa fie rasplatiti pentru munca martirica depusa, dar am avut si destui profesori care nici macar nu merita pomeniti. La asta ma refeream prin sistem de eficienta. Sunt prea multe scoli si facultati in Romania care scot someri pe banda rulanta, o limitare a lor si reorganizare in functie de piata muncii n-ar strica. Altfel ajungi somer cu diploma, deci ceea ce sustineti dvs. ca sunt prea putini profesori este partial adevarat (sunt putini profesori buni, asta de-acord). Dar a justifica in acest mod prezenta lichelelor platite din banul parintilor este neintemeiat, mai ales cand multe dintre ele nici nu-si fac treaba.
    V-as pune totusi o intrebare – si va rog sa nu mi-o luati in nume de rau – cum credeti ca ar imbunatati calitatea invatamantului salariile mai mari ale profesorilor? Daca acuma nu isi fac meseria, cum ar putea sa-i educe pe copii daca ar primi salarii mai mari? Este oare invatamantul doar despre asta: salariile profesorilor si conditiile materiale ale scolii? Cum ramane cu ceea ce invata efectiv elevul, cu ceea ce devine el in urma procesului de invatamant? De asta nu mai este interesat nimeni? Oare chiar asa s-a ajuns, ca si invatamantul sa fie o afacere ca oricare alta, o meserie ca orice alta meserie, fara pic de vocatie, de chemare?

  5. Am dat exemplul cu preotii, tocmai ca sa fac o analogie cu meditatiile date de „nesimtitii” de profesori. N-as fi intrat in aceasta discutie, dar m-ati provocat. Recunosc, e o nesimtire sa iti bati capul 2 ore cu un elev sau student si sa incerci sa-i bagi matematica in creier, pentru 40-50ron. E munca la negru, din care statul nu-si ia impozitul. Mda. Insa cum sa numesc fapta unui preot care cere bani pentru botezuri, nunti, inmormantari (asta pe langa taxa oficiala pt. biserica), ‘sfintiri’, molifte, acatiste etc.? N-aveti decat sa ma numiti „comunist”, ceea ce nu sunt, dar nu pot sa ii respect pe acesti oameni. Iisus a zis: „Nu faceţi casa Tatălui Meu casă de negustorie”. Pana una alta, patriarhul Daniel este „mogul” media!

    Am intalnit si preoti care nu cer bani, dar sunt cazuri izolate (Visarion Alexa de ex). Nu ma intelegeti gresit. E normal ca preotii sa castige bani pentru munca lor – dar sa fie platiti intr-un mod transparent si legal. De exemplu, dintr-o taxa platita de enoriasi. Stiu foarte bine ca salariul lor de la stat e mizerabil, la fel ca in cazul profesorilor. Dar nu e normal ca preotii sa traiasca din ciubucuri, la fel cum nu e normal ca nici medicii sa traiasca din ciubucuri sau profesorii din meditatii.

    Eu n-am vazut preoti saraci, dar profesori saraci sunt cu duiumul. E usor sa ceri „vocatie” si „daruire” unora cu stomacul gol. Romanul spune pe buna dreptate: nu-l crede cel satul pe al flamand. Stiti ce ma deranjeaza cel mai mult? Mentalitatea asta a romanului de dispret total fata de profesori si medici! In timp ce fotbalistii, reginele porno si manelistii sunt ridicati in slavi, profesorii si medicii sunt considerati o pleava a societatii; sunt scuipati si dispretuiti. Munca lor e considerata inutila sau de-a dreptul daunatoare! Si auzi, tupeu! Mai vor si salarii! Huooo! Sa zica mersi ca nu-i impuscam!

    Daca e vorba de criticat invatamantul, am destule de spus. Dar nu-s de acord cu criticarea tuturor profesorilor. Sunt destule lichele, ca peste tot – dar cei mai multi profesori incearca, pe cat se poate, sa-si faca treaba. Raul vine de la sistem. Programa de invatamant a fost data peste cap. Nici nu stiti ce frustrant e sa incerci sa-ti faci treaba si sa nu poti din cauza unor cretini de la minister care au redus drastic numarul de ore, au ciuntit materia, au distrus cursul logic al materiei. Ati auzit de „Programul de la Bologna” pe care ni l-a impus UE? E o crima impotriva invatamantului superior!

    Cum sa te simti, ca profesor, cand elevii/studentii nu te urmaresc; nu invata nimic, fiindca stau toata ziua si noaptea pe net? Iar daca vrei sa fii mai dur, tot tu, ca profesor, esti injurat. Si asta din cauza parintilor, care le pun coarne la copii! Ca vai, „bietilor” copii, li se preda prea mult, li se dau prea multe teme. S-a ajuns chiar, printr-un ordin de la minister, sa fie interzise temele de vacanta!

    Da, se fac tot felul de tampenii. Se fac tot felul de asa-zise „campanii anti-drog” in scoli si licee – al caror rezultat este exact opusul celui „pretins”. Si tot felul de alte „activitati extrascolare” absolut cretine. Un elev (clasa a 11-a) mi-a povestit ca l-au pus la scoala sa confectioneze niste masti de „halloween”. Evident, se fac si ore de „educatie sexuala”; au ajuns sa-i intrebe pe elevii de clasa a 5-a daca s-au drogat sau daca au facut sex in grup??? Sunt foarte constient de toate aceste porcarii care se intampla. DAR NU DATI VINA PE PROFESORI! Cei mai multi profesori sunt si ei victime ale acestui sistem mizerabil in care traim.

  6. dan says:

    Şi eu cred că trăim într-o minciună cît China.Nu contează ce faci, ci doar să ARĂŢI că faci, şi asta cu tone de hîrtii „eliberate spre a-ţi servi la dosarul personal”.A, şi răul nu vine de la sistem. Sistemul este o abstracţiune, fiindcă, ne place sau nu, noi, profesorii, îl populăm şi îl animăm. Dar ce să facem,asta e. Am impresia că multe lucruri nu mai depind de noi şi ne scapă printre degete, în actualul context social-economic şi cultural.

Leave a Comment