Porunca de la UE: Dati afara icoanele din scoli!

Va mai amintiti de scandalul „scoaterii icoanelor din scoli”? In cele din urma, ca urmare a presiunii opiniei publice, aceasta masura a fost stopata in Romania. Iata ca aceasta problema revine in actualitate odata cu o noua „directiva europeana” prin care se va interzice institutiilor publice, dar si firmelor private sa afiseze obiecte de cult crestine in sediile lor (crucifixe, biblii, icoane). În caz contrar, ele vor putea fi date în judecată de persoanele care consideră că aceste obiecte „le violează demnitatea creând un mediu ostil” (n.r. expresie tipica in newspeak-ul corectitudinii politice), relatează „The Daily Mail”, citat de ziarul Gandul.

Numită eufemistic „directiva egalităţii„, norma europeană are ca scop declarat eliminarea „discriminării” din cadrul companiilor pe motive religioase, handicapuri şi preferinţe sexuale. Nu e greu de prevazut ce se va intampla, dupa ce o asemenea directiva va fi pusa in practica: in Occident vor fi sute de procese impotriva simbolurilor religioase crestine prezente in companii private sau in institutii publice, de la scoli pana la azile de batrani. Si in Romania se va gasi cate un Emil Moise sau niscaiva ONG-uri „ieuropene” care sa intenteze procese pe asemenea considerente. Va fi interesant de vazut daca o asemenea directiva va afecta si simbolurile religioase ale altor religii, cum ar fi, religia musulmana. Raspunsul cred ca il stiti deja!

5 Comments

 1. Lucian says:

  pai daca pt mine” un mediu ostil” este un mediu ateu, un mediu fara Dumnezeu, nu as putea sa-i dau in judecata pt lipsa simbolurilor religioase ?

 2. Doar daca esti musulman. ;)

 3. Dan says:

  Sau crestin ;)

 4. Tota Gabriela says:

  In magazinele, restaurantele, tavernele, firmele etc. din Grecia, te intampina icoanele! Acolo nimeni nu este speriat de UE sau diverse „porunci”.Romanii sa fie mai lesne de speriat?

 5. Crisho says:

  Pe mine ma ofenseaza sa le vad pe araboaice cu baticu in cap deoarece pentru ei este un simbol religios la care au tot dreptul in timp ce noua vor sa ne impuna o lege care le interzice pe ale noastre. In ce porcarie de lume traim…

Leave a Comment