Economia Europei se prabuseste, Parlamentul elaboreaza norme lingvistice

Uniunea Europeana pare cuprinsa de „boala birocratului nebun”: in timp ce numai in ultimele 4 luni o jumatate de milion de persoane au ramas fara locuri de munca in UE, o banda de nebuni agresivi se ocupa cu rescrierea vocabularelor!

De fiecare data cand ne spunem „s-a atins limita idioteniei”, birocratii europeni tin sa ne contrazica.

Asa am crezut cand am auzit despre directiva care prevede ca orice pereche de cizme de cauciuc trebuie furnizata cumparatorilor instotita de un manual de utilizare in 12 limbi. Sau despre cea care interzice suporterilor sa ia acasa drept amintire un scaun de plastic de pe un stadion care se demoleaza, daca respectivul scaun contine cadmiu – chiar daca suporterul ar trebui sa manance tot scaunul ca sa ii fie afectata sanatatea. La fel, am spus „e culmea!”, cand am auzit de interdictia comercializarii castravetilor si bananelor cu o curbura „anormala” sau ca ciobanii trebuie sa-si mute turmele pe o alta pasune, daca urmele lasate de animale depasesc 50 mm (!).

Naivii de noi, credeam ca s-a spus totul in materie de absurditate.

Din nou ne-am inselat: oficialii Parlamentului European comunica faptul ca in aceasta institutie doamnele si domnisoarele nu mai pot fi numite… doamne si domnisoare, intrucat aceste cuvinte ar fi… sexiste si ofensatoare! In locul acestor termeni, membrii PE si functionarii urmeaza sa li se adreseze persoanelor in cauza folosind numele complet.

Noile reguli “de relationare” adoptate pentru membrii Parlamentului European au fost comunicate celor 785 de deputati prin intermediul brosurii “Gender-Neutral Language” (limbaj neutru din punct de vedere al genului) semnata de Harold Romer, secretarul general al PE, informeaza versiunea electronica a cotidianul britanic Daily Telegraph.

De asemenea, sunt inlocuite aproape toate cuvintele care includ termenul „man” (barbat): „sportsman” (sportiv) devine „athlete” (atlet), „stateman” (om de stat) devine “lider politic”, „stewardess” va fi de acum “air hostess” (insotitor de zbor) iar “man-made” (creat de mana omului) se transforma in “sintetic” sau “artificial”.

Mai mult, anumite denumiri de profesii vor fi interzise! Printre acestea, “fireman” (pompier), “headmaster” (director), “policeman” (politist), “salesman” (vanzator), “manageress” (directoare), “cinema usherette” (plasatoare) si “male nurse” (infirmier).

Se mentin termenii pentru care nu exista (inca) versiuni “corecte politic” precum „midwife” (moasa), „waiter” si „waitress” (ospatar, ospatarita). Acesti termeni, scrie brosura, pot fi inca folositi de catre parlamentari. O, pasa, cat de darnic esti, totusi!, ne vine sa exclamam. Ce bine ca alesii nostri mai pot chema ospatarul fara sa isi chinuie creierul incercand sa retina cine stie ce termen tembel!

Dintre reactiile mentionate de cotidianul britanic, o remarcam pe cea a eurodeputatului conservator Struan Stevenson, scotian, care spune si el „corectitudinea politica a luat-o razna”. „Am vazut cum institutiile europene incearca sa interzica cimpoaiele si sa dicteze forma bananelor, iar acum sunt hotarati sa ne spuna cum sa folosim cuvinte in limba proprie.”

Un alt conservator, Philip Bradbourn, respinge noile reguli, pe care le descrie drept „risipa a banilor contribuabililor”, solicitandu-i totodata birocratului Romer sa dezvaluie costurile materialelor. „N-o sa particip la asa ceva. Voi continua sa-mi folosesc limba materna si expresiile pe care le-am folosit toata viata, si nu accept reguli pe tema asta de la nici o institutie.”

Iata cum suntem siliti sa asistam – si inca pe banii nostri – la adevarate spectacole de circ, care insa de-acum nu mai frizeaza ridicolul, ci nebunia.

In timp ce datele privind economia zonei euro si a tarilor UE in general dau cosmaruri economistilor, in timp ce sute de mii de oameni raman fara locuri de munca din cauza crizei, revoltele si grevele se tin lant iar micii intreprinzatori sunt strangulati de blocajul creditelor, aparatul birocratic al UE se ocupa de reglementarea limbajului eurodeputatilor!

Cati dintre europeni se pot declara multumiti de acest mod de a se cheltui banii publici, si mai ales cine i-ar mai putea declara pe cetateni „ingrati” pentru prezenta la vot de maxim 25-30%, cu ocazia alegerilor euro-parlamentare?

4 Comments

 1. Cristian Ioan says:

  ce poti sa comentezi?!
  Am aflat la radio „stirea”. Daca nu ar fi fost contextul crizei globale, as fi spus „mare tampenie!”.
  Dar acum, cand vine peste noi o criza am grava decit cea din 1929-33 despre care invatam la scoala, iar UE ne zice sa nu mai spunem „pompier” sau „dominisoara”, ramai efectiv fara cuvinte!!!

  Cris.

 2. Fabian says:

  Subscriu primului comentariu, ce sa mai zici? acum nu mai e de zis ci de facut. Sa nu fim de acord in tara noastra cu asemenea legi, sa nu acceptam in casa, gradina, animalele noastre sa vina altii sa ne spuna ce sa facem cu ele. Fiecare familie sa faca asa. Doar astfel se poate, la nivelul asta, ca mai sus nu se poate mare lucru… n-ai cu cine-suntem prea divizati, imprastiati, inchisi in problemele personale incat sa fim o forta de temut pt guvernanti.
  Ramai crucit de legile date de tembelii englezi. Oameni mai prosti ca englezii nu exista, decat doar americanii!

 3. roman says:

  TREZESTE-TE Crestine! TREZESTE-TE Romane!
  „Mai, sa stiti ca multi vor pleca din Tara, dar putini se vor intoarce. Va veni vremea cand ar dori sa se intoarca si n-or mai putea, caci ROMANIA va fi inconjurata de flacari”. (Sf. Arsenie Boca)

  In aceasta TARA atat de incercata, ROMANIA, un adevarat inspirat Parinte de catre PreaSfantul si de Viata Facatorul DUH, Iustin Parvu, SCOATE BICIUL Cuvantului Lui DUMNEZEU si LOVESTE CRESTINESTE in hidra masonica, in nelegiuirile nelegiuitilor acesteia!

  LUPTA pe fata a INCEPUT! Romania are un DESTIN cu totul special si fiecare dintre noi putem contribui la acest DESTIN SPIRITUAL de EXCEPTIE al ROMANIEI, LOVIND cu BICIUL Cuvantului Lui DUMNEZEU in toate lucrarile acestea demonic inspirate, care s-au facut sub indrumarea «dragilor» nostri conducatori, despre care Parintele Arsenie Boca, Sfantul Arsenie Boca, spunea ca vor fi mai rai decat cel de pana in ’89.

  Pentru aceasta este nevoie de POST si RUGACIUNE, dar si de ACTIUNI SOCIALE DECISIVE prin care sa fie inlaturati de la conducerea Tarii si din toate organismele de conducere, fie ca este vorba despre sanatate, cultura, industrie, agricultura, mass-media, Biserica etc. toti acesti «schimbatori de bani» si «targoveti» masonizati, toti acesti vanzatori de Tara care pe fata iti zambesc fotografic si pe la spate te biciuiesc cu hule impotriva IUBIRII, impotriva OMENIRII, impotriva DUMNEZEIRII din fiecare dintre noi. ROMANIA trebuie sa iasa din aceasta hora draceasca a comunitatii criminalilor europeni, care acum vor sa ucida si sufletul, nu numai trupul romanilor crestini.

  ROMANIA este O TARA CRESTINA si GESTUL SUPREM prin care ARATA ca este CRESTINA este de a iesi din aceasta gasca de criminali europeni, CU ORICE PRET, pentru a-si PASTRA IDENTITATEA NATIONALA.

  Aceia care sunteti ROMANI ADEVARATI, CU SANGE de CRESTIN in VINE, sa stiti ca A VENIT VREMEA SA BICIUIM cu CUVANTUL Lui DUMNEZEU, al DUMNEZEULUI ADEVARAT, al PREASFINTEI si de VIATA FACATOAREI TREIMI, pe toti aceia care vor sa faca din TARA asta, ROMANIA, o piata de desfacere, o tara de vanzatori si tonetari, un circ grotesc, o marfa in mainile lui uciga-l toaca.

  Pentru a contribui fiecare ROMAN cu adevarat la acest destin cu totul deosebit al ROMANIEI este necesar ca pe langa RUGACIUNE si POST sa cerem cu totii SCOATEREA IN ILEGALITATE a MASONERIEI in ROMANIA, caci de-aici vin toate problemele sociale cu care se confrunta romanii. Deci este necesar SA FIE INITIATA o CAMPANIE de STRANGERE de SEMNATURI pentru SCOATEREA IN ILEGALITATE a MASONERIEI in ROMANIA. RAUL trebuie TAIAT de la RADACINA, ca altfel da din nou lastari, ca o hidra monstruoasa.

  MASONERIA si ACTIVITATILE ei in ROMANIA sunt CAUZA acestor rele cu care ne confruntam: introducerea pasapoartelor cu cip, introducerea permiselor auto cu cip si introducerea cartilor de identitate cu cip (asta se urmareste in continuare), campania de vaccinare a fetitelor si femeilor din ROMANIA, cu scopul ascuns de a le steriliza si imbolnavi pe cat mai multe fetite si femei, dar si panarama „gripei aviare”, panarama cu sarea iodata bagata pe gat oamenilor prin decret parlamentar, panarama cu soia si alte plante modificate genetic introduse in ROMANIA etc.

  Trebuie facut un demers prin care sa fie scoase codurile de bare si de la animale, care deja au inceput sa sufere de pe urma marcarii lor electronice. Or, carnea si laptele animalelor marcate electronic sunt daunatoare si omului care le consuma!!!

  Masoneria si-a implantat oameni peste tot in punctele cheie din Romania:
  -in industrie, pentru a facilita ruinarea industriei romanesti, pentru a falimenta si pentru a vinde tot ce se mai poate vinde,

  -in cultura, pentru a promova contra-cultura imbecilizatoare,

  -in medicina, pentru a face „greseli” de genul vaccinurilor GARDASIL, pentru a introduce vaccinuri infestate cu HIV sau alte toxine, cum a fost un caz demonstrat in Iasi, cand au fost infestati mai multi copii de la o casa de copii,

  -in alimentatia publica, pentru a promova E-urile daunatoare sanatatii, inclusiv sarea iodata pe care romanii sunt OBLIGATI s-o manance!

  -in agricultura, pentru a distruge cat se poate si acolo, introducand plante modificate genetic si lasand in Tara aceasta, ROMANIA, mai mult parloage,

  -in invatamant, pentru a tampi cat se poate pe tinerii romani si pentru a-i distrage de la problemele adevarate cu care se confrunta ROMANIA, invitandu-i sa plece cat mai multi in strainatate, ca in Romania nu-si pot gasi de lucru pe masura invataturii lor,

  -in mass-media, pentru a raspandi usor toate zvonurile si toate nelegiuirile, pentru a crea curente de opinie in favoarea masonilor, un exemplu graitor fiind TACEREA pe care o pastreaza TRINITASUL alaturi de celelalte posturi de (dez)informare in masa, acum, cand este atacata fatis DEMNITATEA ROMANILOR CRESTINI!!! Pentru comparatie, amintiti-va cum urla toata mass-media cand a fost vorba de „propagarea” gripei aviare comandata de la Bruxelles.

  -in sistemele de Banci si credite bancare, asigurari sociale si pensii private, pentru a acumula bani de la populatie si pentru a saraci lumea in momentul in care va fi declansat „colapsul financiar”.

  -in Biserica!!! pentru a sminti pe oamenii care mai cred in Dumnezeu, dar care nu cunosc prea multa teologie si nici invataturile Sfintilor Parinti despre Apocalipsa si despre sfarsitul foarte apropiat al acestei lumi de suferinta si cosmar. (vezi Parintele Paisie Aghioritul, Sfantul Lavrentie de Cernigov si Sfantul Nil Izvoratorul de Mir de la Muntele Athos)

  ROMANILOR, ajutorul nu va veni de la un partid sau altul, ca in toate sunt infiltrati masonii, ci AJUTORUL VINE de la DUMNEZEU!!!

  ACTIUNEA INTELEAPTA este de a DISTRUGE CAUZA tuturor acestor probleme, pe de o parte, personal, prin POST si RUGACIUNE, si social, prin SCOATEREA IN ILEGALITATE a MASONERIEI in ROMANIA.

  Mai mult decat atat, TREBUIE ca ROMANIA sa fie SCOASA din Uniunea Europeana, din aceasta uniune a criminalilor europeni, care vor sa ucida si trupul, dar si Sufletul omului!

  DUMNEZEULE ADEVARAT al IUBIRII, Care esti VIU si ATOTPUTERNIC, PREA SFANTA si DE VIATA FACATOARE TREIME, ajuta-ne ca pe acest PAMANT al ROMANIEI sa se faca PURUREA LUCRARILE TALE si ale SFINTELOR TALE PUTERI CERESTI, AMIN!

 4. Libertas says:

  Buna ziua! Ati vazut site-ul http://www.libertas.eu?

  In sfarsit s-a format un partid care apara oamenii Europei, in loc de a isi lua o parte cat mai mare din fonduri pentru scopuri proprii.

  Libertas desfasoara un concurs super de afise in care poti fi designerul unui afis care sa concureze cu campania ineficienta a UE. Mai multe detalii despre aceasta gasiti pe siteul http://www.libertas.eu

  Orice partid care are ca si valori democratia, responsabilitatea si transparenta este unul care are votul meu!

Leave a Comment