UE vrea sa urmareasca non-stop toate automobilele!

Sursa: Cotidianul.ro

Până în 2013, Uniunea Europeană vrea să doteze fiecare automobil cu sisteme de supraveghere care vor indica în permanenţă locul, viteza şi direcţia de deplasare a acestora! Propunerea aflată pe masa oficialilor UE prevede ca maşinile să fie înzestrate cu o “cutie de comunicare”, capabilă să emită în permanenţă un semnal, care va fi receptat de antenele de telefonie mobila, care să ofere detalii in timp real despre poziţionarea şoferilor.

Reprezentanţii europeni sunt „convinşi” că un astfel de plan va reduce numărul accidentelor auto şi va rezolva problema aglomeraţiilor în trafic, precum şi pe cea a emisiilor de carbon(sic!). Parlamentul britanic pare deocamdată unul dintre cele mai interesate de implementarea proiectului, relatează ediţia online a ziarului “The Guardian”. Potrivit unui consorţiu al producătorilor de autoturisme, toate maşinile noi din Europa ar putea fi dotate cu noul sistem începând din 2013.

Detaliile privind acest proiect, intitulat Cooperative Vehicle-Infrastructure Systems (CVIS), care va costa aproape 40 de milioane de euro, vor fi făcute publice în cursul acestui an. CVIS are deja sprijinul producătorilor de maşini şi al industriei de telecomunicaţi. “The Guardian” a obţinut însă documente nepublicate încă de CVIS, potrivit cărora maşinile vor putea fi supravegheate cu o exactitate de mai puţin de un metru, o tehnologie mai performantă decât navigarea prin satelit actuală. Comisia Europeană a solicitat deja guvernelor naţionale să rezerve o frecvenţă radio pe banda de 5,9 gigahertzi.

În Marea Britanie, ministerul Transporturilor a declarat că nu are planuri de a face obligatorie instalarea tehnologiei. Reprezentanţii CVIS spun însă că pentru ca sistemul să fie eficient e nevoie ca toate maşinile să îl adopte. O “cutie de comunicare” instalată la bord se asigură că maşinile transmit mesaje sla fiecare 500 de milisecunde prin reţelele de telefonie mobilă şi cele wireless, prin microunde sau infraroşu. Mesajele transmise vor fi preluate de restul maşinilor din vecinătate, lucru care va permite acestora să se avertizeze între ele dacă sunt forţate să frâneze puternic sau să vireze pentru a evita un accident. Datele vor fi transmise şi către centre de control ce dirijează traficul. Acestea vor putea monitoriza astfel circulaţia şi vor putea chiar direcţiona automobilele.

Pe scurt, se are in vedere un control total si absolut asupra miscarii oamenilor cu masinile personale! Priviti mostra de exprimare eufemistica: Reprezentanţii European Data Protection Supervisor au avertizat recent că tehnologia va avea “efecte mari asupra dreptului la viaţă privată şi asupra datelor personale”. „Efecte mari”?? Pai, practic, dreptul la viata privata este ANULAT COMPLET, din moment ce esti urmarit non-stop! Bine ati venit in minunata lume noua a romanului 1984! Nu e fictiune, ci e realitate!

Leave a Comment