Lacrimi pentru Basarabia.

(foto: frontpress.ro)

O dovada cat se poate de clara pentru cat de „democrata” este Uniunea Europeana, o reprezinta atitudinea oficialilor UE fata de alegerile din Republica Moldova si evenimentele din aceste zile. Desi alegerile au fost falsificate in mod grosolan de catre regimul comunist al generalului Voronin, oficialitatile UE, atat din nepasare cat si din dorinta de a pastra relatii bune cu Rusia, au declarat ca alegerile ar fi fost corecte. In acelasi timp, oficialitatile UE, dar si cele din SUA, au criticat violentele de ieri, desi acestea au fost produse de provocatori ai puterii!

Pozitia Rusiei, de sprijin total fata de regimul comunist de la Chisinau nu poate mira pe nimeni. Nu ne mira atitudinea belicoasa si insultele proferate de Voronin la adresa poporului roman. Nu e prima data cand comunistul Voronin s-a remarcat prin antiromanismul sau extremist. Voronin a acuzat Romania, si oficialii rusi l-au dublat in aceasta privinta, ca s-ar fi aflat in spatele evenimentelor din Chisinau! Cat tupeu bolnav poate avea acest om; cum poate minti cu nerusinare!

Mai mult, Voronin l-a expulzat pe ambasadorul Romaniei la Chisinau si a introdus, in mod unilateral, regimul de vize pentru romanii care doresc sa calatoreasca in Basarabia. In momentul de fata, nici unui cetatean roman nu i se permite sa intre in Basarabia! De ce? Fiindca asa „vrea” muschii lu’ Voronin! Nici cetatenilor moldoveni nu le e usor sa intre in propria lor tara!

UE ce face la asemenea incalcari flagrante din partea Moldovei a tratatelor cu Romania si chiar cu UE? (Exista un acord intre Moldova si UE privind eliminarea vizelor pentru cetatenii UE) Bineinteles, tace chitic! Pentru birocratii de la Bruxelles, Rusia conteaza mult mai mult decat Romania. Faptul ca drepturile unor cetateni europeni sunt incalcate grosolan, nu valoreaza nici cat o ceapa degerata pentru eurocrati! Dimpotriva, UE sprijina regimul comunist de la Chisinau! Asta inseamna „democratia” pentru UE.

In aceste zile grele, doresc sa-mi exprim admiratia fata de darzenia si curajul tinerilor din Basarabia, care infrunta cu piepturile goale un regim criminal! Sute de tineri au fost arestati in noaptea de 7 spre 8 aprilie. Soarta multora e necunoscuta! De doua zile, autoritatile de la Chisinau au declansat o cenzura totala – accesul pe internet a fost blocat; retelele de telefonie celulara de asemenea. E foarte greu sa primim informatii despre ceea ce se intampla la Chisinau si, in general, in Basarabia.

Suntem alaturi de voi, atat cat putem! Prin exemplul vostru, ati dovedit ca sunteti mai romani si mai patrioti decat multi dintre noi, care avem sansa de a trai dincoace de Prut! La Bucureşti şi Cluj-Napoca, sute de români au ţinut să îşi arate susţinerea faţă de revoluţionarii de la Chişinău. E de aplaudat aceasta sustinere; totusi, prea putini participanti! Ca sa-l citam pe Vadim Tudor, a sosit momentul sa fie proclamata Unirea Basarabiei cu Patria Mama!

7 Comments

 1. Beren says:

  Da,interesant articol,dar am o nelamurire:de cand s’a transformat Eurosceptic.ro in sustinator al fals-intitulatului PRM si al sau conducator?

  Pana la ultimul rand am fost in totalitate de acord,apoi parca imi mutasem privirea brusc pe un site de doi lei(vechi) ,nascut in sec. XIX.

 2. Spuneti-mi numele unui alt lider politic roman important care a sustinut de-a lungul timpului unirea Basarabiei cu Romania… si o sa retrag referinta la C.V.Tudor. Sunt de asemea curios sa stiu ce „site-uri” de internet, nu neaparat de doi lei vechi, erau in secolul 19.

 3. Beren says:

  Acele situri din ziua de azi care se cred in sec. XIX-inc. sec. XX…

  Basarabia nu mai exista,putem sa vorbim doar de Rep. Moldova;iar d-ul Vadim nu este mai mult politician decat este d-ul Becali un „razboinic al luminii”.Chiar credeti ca mijloacele nu conteaza intr’atat incat un astfel de ideal(oarecum naiv si ludic,dar dezirabil) politic sa fie increditat unuia care’si spune politician patriotic intr’un stat democratic, dar care a fost un lingusator detestabil al unui regim anti-national si apoi un pseudo-politician care se poarta in Parlament ca in tribuna de fotbal?Mai multe nu mai spun.

 4. @Beren. Nu ai nici un argument; stii doar sa jignesti.

 5. Bogdan says:

  Daca vrem unirea nu inseamna ca suntem sustinatori ai lui Vadim. Si pana la urma exista lucruri (chiar si ) pe pamant dincolo de coloratura politica. Greselile pot fi iertate in numele unui ideal comun. Sa traiasca Romania Mare.

 6. Stiu ca multi nu-l simpatizeaza deloc pe Vadim, dar oricate i s-ar putea imputa lui Vadim, a fost singurul politician postdecembrist important care a militat tot timpul pentru reunificarea tarii. Traiasca Romania Mare!

 7. Incerc sa inteleg si nu reusesc, care ar fi logica „gandirii” autoritatilor comuniste de la Chisinau. De ce ar vrea Romania sa ocupe cea mai saraca tara din Europa? De ce cei mai ingrijorati de acest lucru sunt nu cei de etnie „moldoveneasca”, ci cei de etnie rusa ? Raspunsul este grav dar simplu: pentru ca o mana de rusofili calareste un neam intreg punandu-i in fata ochilor rand pe rand o noua tema (astfel vor abate atentia acestui neam de la intrebari de genul”cine suntem”, „de unde venim”, „cine pe cine a ocupat” etc.). Aceste teme propuse deliberat de comunisti sunt: „Romania vrea sa ocupe RM, Romania este stat agresor si ultimul imperiu din Europa, URSS a eliberat poporul moldovenesc vorbitor de limba moldoveneasca de sub ocupatia romaneasca, poporul moldovenesc a suferit rau de tot sun administratia romaneasca etc. Dar de ce sunt atat de ingrijorati acesti rusi din RM si nu poarta de grija mai bine propriului lor neam din Rusia? Ce cauta ei aici? De ce vor ei sa conduca o alta etnie decat cea a lor? De ce trebuie sa spuna ei unei alte etnii care ii sunt originile „adevarate”, cine ii sunt „prieteni” si cine ii sunt „dusmani” ? Oare chiar atat de hanidicapata mintal a devenit „etnia moldoveneasca” incat trebuie sa fie invatata de Rusii de la conducerea RM ce e bine si ce e rau? Ce interese au acesti rusi sa predea aceste lectii de „istorie” Chiar le da bunatatea pe dinafara incat vor sa dea si la altii din ea. Oare moldoveanul de rand nu mai poate gandi cu propriul creier ? Afara cu comunistii din Moldova, afara cu rusii din moldova, traiasca libertatea de constiinta, traiasca constiinta nationala. Moldoveni , treziti-va si scuturativa de acest paduchi ce va paraziteaza , va trag in jos, va saracesc, ve dezbina, va dezinformeaza, ve rescriu identitatea nationala, limba si istoria, si toate asta doar in scopul de a le fi lor bine si mai departe. Aduceti-va aminte ca sunteti urmasii unui roman pe nume Stefan cel Mare, aduceti-va aminte ca bunicii si strabunicii vostri au fost impuscati si deportati de rusi, doar pentru motivul ca nu au vrut sa devina altceva decat ceea ce erau: Romani va scriu asta referitor la modul in care am fost tratat eu insumi ca roman ce vroiam sa calatoresc intro tara care nu de mult facea parte din Romania,sper sa va dea mult de gandit celor care au alte convingeri

Leave a Comment