Frauda electorala de la Chisinau a putut avea loc din cauza ingaduintei cu care reprezentantii UE, Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), Consiliului Europei, participanti la supravegherea alegerilor, au inchis ochii in fata abuzurilor regimului Voronin se arata intr-un articol al Ziarului Ziua. Reprezentantii UE, OSCE, CE au facut un raport conform caruia procesul electoral ar fi in regula. Alegerile au avut loc pe 4.04.2009, raportul a fost intocmit pe 5.04.2009 si a fost dat publicitatii pe 6.04.2009. Cu toate acestea, pentru a legitima frauda electorala, „europenii” si-au permis sa organizeze conferinta de presa chiar a doua zi, contrazicandu-si astfel propriul raport!
Dovezile evidente ale fraudei au fost tacute sub tacere. Enumar o lista din acestea:
– televiziunea de stat a difuzat videoclipuri confectionate de comunisti si atribuite opozitie! (de exemplu, un videoclip in care opozitia s-ar fi „angajat” sa mareasca varsta de pensionare)
– In timp ce opozitia anunta 35% alegatori pe liste suplimentare, raportul „european” declara doar 1,5%.
– S-au inregistrat 22.000 alegatori in strainatate, iar legea prevedea distribuirea de buletine de vot care sa depaseasca doar cu 5% numarul acestora. Comunistii, in schimb, au distribuit 60.000 de buletine. (stampilate cu „ce trebuie”, bineinteles!)
– Raportorii europeni au admis in sila ca exista o discrepanta de 160.000 alegatori intre cifrele comunicate de primarii si cele comunicate de Ministerul Dezvoltarii Informationale din Moldova. Opozitia anunta 300.000 de alegatori fantoma (dintre care multe persoane decedate si minori).
Cu toate acestea, raportorii s-au repezit sa-l ajute pe Voronin, declarand, a doua zi ca scrutinul a fost corect. Tot luni, cand nici nu se terminase numaratoarea voturilor, Benita Ferrero Waldner, comisarul european pentru Relatii Externe, s-a grabit si ea sa-i dea certificat de buna purtare lui Voronin, felicitand Moldova pentru alegerile desfasurate „ordonat, pasnic si intr-un mediu pluralist”. Culmea ipocriziei, Ferrero Waldner i-a felicitat pe moldoveni si pentru „participarea ridicata la vot”!
Imi este greu sa inteleg cum de exista, totusi, romani care mai cred in povestea „corectitudinii alegerilor din Moldova” si se fac ca nu vad inscenarea de catre puterea de la Chisinau a violentelor din 7 aprilie! Ma uimeste si nepasarea fata de sutele de tineri maltratati (doi au murit deja)! Unii chiar se considera „eurosceptici”! Mai mult, am citit chiar ineptia ca protestele din Chisinau ar fi fost instigate de Occident! Sa zicem ca am accepta o asemenea „teorie a conspiratiei”. Atunci de ce reprezentantii occidentului nu au strigat „frauda”, ci, dimpotriva, l-au sustinut pe Voronin?! De ce CNN-ul nu a prezentat reportaje largi despre „revolutia de la Chisinau”, despre „odiosul dictator Voronin” (care chiar e un dictator odios!)? Liniste lugubra!
Nici macar faimoasa Amnesty international nu a deschis decat o jumate de gura fata de abuzurile si crimele (da, crime!) regimului totalitar de la Chisinau, afirmandu-si „preocuparea pentru utilizarea excesiva a fortei de catre politie„. Atat! Nici un cuvant despre sutele de victime ale represiunii! Alte organizatii internationale privind drepturile omului au tacut si ele chitic; Human Rights Watch (HRW), un ONG international care a condamnat in 2007 refuzul Primariei Chisinau de a elibera o autorizatie pentru marsul homosexualilor, s-a facut „remarcat” prin lipsa!
Lucrurile sunt foarte simple, pentru orice om cu un dram de judecata. Liderii UE si SUA nu vor sa-i supere in momentul de fata pe rusi. Din pacate, linia de demarcatie intre sfera de influenta a Occidentului si cea a Rusiei este in acest moment pe raul Prut! Si sunt mici sansele sa se schimbe in viitorul apropiat. E trist si ma doare inima de ceea ce se intampla cu fratii nostri romani din Basarabia!
Inca ceva! Va rog sa ma mai scutiti cu termenul de „moldoveni”. Nu exista un popor „moldovenesc”! Moldovenii, ardelenii, oltenii, muntenii etc. sunt cu totii ROMANI! Daca n-am fi avut niste politicieni marioneta, n-am fi recunoscut niciodata acest stat artificial, aceasta asa-zisa „Republica Moldova”! Trebuia sa fi facut ca grecii, care au refuzat sa recunoasca oficial Macedonia (din fosta Yugoslavie), fiindca Macedonia e o provincie greceasca! La fel, Moldova e o provincie istorica romaneasca, situata intre Carpatii Orientali si Nistru! Stiu ca aceste lucruri sunt arhicunoscute, dar simt nevoia sa le spun, fiindca multi se pare ca le-au uitat!
In incheiere, doar atat: Traiasca Romania Mare! Va veni si ziua noastra! (Tiocfaidh ár lá!)
Anexa 1: Cine sunt „sforarii de la Bruxelles”, complici cu regimul criminal al lui Voronin. (Sursa: http://www.ziua.net)
Kalman Mizsei
Ungurul Kalman Mizsei este reprezentantul special al UE in Moldova. Acum doi ani, el a pus in vedere Romaniei sa „renunte la atitudinea de frate mai mare” fata de Moldova. Mizsei si-a depasit atributiile dand ordine Romaniei sa incheie Tratatul de baza cu Moldova si cerandu-i sa renunte la acordarea cetateniei romane pentru moldoveni, un atribut suveran al Romaniei. Reprezentantul UE si-a incheiat discursul laudand „pluralismul” si „societatea civila” din Transnistria! Kalman Mizsei a ajuns reprezentant UE in Moldova dupa ce ar fi fost nevoit sa-si dea demisia de la Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, in urma unor acuzatii de coruptie privind finantarea reabilitarii Planetariului din Moscova cu bani europeni. Inner Citty Press, o asociatie non-profit care urmareste cheltuirea fondurilor alocate pentru comunitatile sarace de catre ONU, Banca Mondiala, PNUD, etc, ii aduce acuzatii serioase lui Mizsei.
Marianne Mikko
Prezentatoarea raportului despre alegeri este estoniana Marianne Mikko, care a reprezentat Parlamentul European la alegerile din R. Moldova. Mikko nu ar fi trebuit sa fie observator la alegerile din Moldova pentru ca este partinitoare, fiind co-presedinte al Comitetului UE-Moldova impreuna cu comunistul Stepaniuc si dand numeroase declaratii de-a lungul timpului, care ii dovedesc subiectivismul antiromanesc.
Mikko, fosta jurnalista la un ziar comunist pe vremea URSS, l-a atacat dur pe Basescu pentru intentia sa de a facilita acordarea cetateniei romane pentru moldoveni, un drept suveran al statului roman. Incalcand orice uzante, Mikko l-a acuzat de „lipsa de intelepciune” pe Basescu, retractand apoi si acuzand presa care ar fi citat-o gresit. Estoniana se opune participarii Romaniei la formatul de negocieri cu Transnistria si aderarii Moldovei la UE impreuna cu tarile din Balcanii de Vest. Mikko a starnit un adevarat scandal in Europa prin initiativa sa legislativa privind restrangerea libertatii de exprimare a bloggerilor si obligativitatea identificarii acestora.
David Wilshire
Cel mai activ agent de influenta al Rusiei in delegatia observatorilor la alegerile din R. Moldova este conservatorul britanic David Wilshire, reprezentant al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Wilshire este un propagandist notoriu al intereselor Moscovei. Anul trecut a scandalizat opinia publica din Marea Britanie, cand a acuzat Georgia de agresiune impotriva Rusiei, dupa ce a participat la o delegatie in spatiul ex-sovietic.
Ziarul britanic „The Guardian”, dupa ce enumera critic toate antecedentele pro-ruse ale lui Wilshire, arata lobby-ul desantat al acestuia pentru a-l alege pe Mihail Margelov, omul lui Putin, in functia de presedinte al Adunarii Parlamentare a CE (APCE), in ianuarie 2008. Dupa ce socialistul catalan Lluis Maria de Puig a devenit presedintele APCE in dauna lui Margelov, Wilshire a refuzat sa-i dea mana catalanului, motivand ca „si-a pregatit discursul de felicitare in rusa, nu in spaniola”. Ziarul moscovit „Kommersant” a considerat evenimentul o adevarata tragedie, pentru ca de Puig nici nu fusese ales bine si l-a invitat la sesiunea APCE pe Mihail Saakasvili, presedintele georgian, iar delegatii APCE au criticat ultimele alegeri pentru Duma de Stat din Rusia. David Wilshire a ripostat, afirmand ca alegerile din Rusia au fost corecte, in schimb cele din Georgia au fost frauduloase.
Anexa 2: Declaratia Uniunii Scriitorilor din Moldova.
Uniunea Scriitorilor din Moldova a adoptat o declaraţie, adresată unor instituţii europene cum ar fi Parlamentul European, Comisia Europeană şi Consiliul Europei.
„Noi, membrii Uniunii Scriitorilor din Moldova, întruniţi într-o şedinţă extraordinară în data de 9 aprilie 2009 am analizat situaţia politică dramatică, creată în urma alegerilor parlamentare, fraudate masiv de Partidul Comunist de guvernământ. Scriitorii au adus dovezi incontestabile care demonstrează cu certitudine că au fost utilizate toate metodele ilegale în comiterea acestei infracţiuni: folosirea aparatului administrativ în procesul campaniei electorale, utilizarea abuzivă a mass-media publice în propriile scopuri electorale, fapt ce a generat atitudini lipsite de echidistanţă faţă de concurenţii electorali, includerea în listele secţiilor de votare a unor persoane decedate sau plecate în străinătate, altele – trecute fraudulos în listele electorale pe adrese străine, impunerea bolnavilor cu deficienţe mintale, a fanaticilor religioşi să-şi dea votul pentru comunişti ş.a. De asemenea, pensionarii au fost ameninţaţi că vor fi lipsiţi de pensii în cazul în care nu îşi vor da votul pentru comunişti.
Atenţionăm instituţiile europene că imaginea promovată a preşedintelui Vl. Voronin este una falsă, regimul comunist fiind principalul factor destabilizator în R.Moldova şi în regiune. Una din cele mai recente dovezi o constituie modul dictatorial şi poliţienesc utilizat în reprimarea protestelor organizate de tineretul studios în legătură cu fraudarea alegerilor, reprimarea presei şi forţelor democratice, blocarea accesului în republică atât a ziariştilor şi simplilor cetăţeni străini cât şi a propriilor cetăţeni. Sunt operate arestări în masă, maltratări prin metode staliniste ale aşa-zişilor „duşmani ai statalităţii”, se constată dispariţia unor persoane implicate şi neimplicate în proteste, se proferează ameninţări la adresa funcţionarilor de stat necomunişti, a conducătorilor instituţiilor de învăţământ, a părinţilor etc.
Apar tot mai multe dovezi că actele de vandalism atribuite protestatarilor paşnici în realitate fac parte dintr-un scenariu bine regizat de conducerea comunistă cu antrenarea organelor sale represive. Acuzaţiile la adresa României de implicare în desfăşurarea acestor evenimente nu sunt decât o modalitate de a voala implicarea tacită sau directă a Rusiei, având ca scop menţinerea la Chişinău a unei guvernări obediente care să nu iasă din sfera de interese a Federaţiei Ruse, reinstalarea cortinei de fier spre ţările Uniunii Europene ş.a.
Ne exprimăm indignarea şi nedumerirea că unele instituţii europene menite să promoveze valorile democratice dau dovadă de o atitudine părtinitoare faţă de evenimentele din R.Moldova, atitudine care în mod suspect consună cu demersul oficialităţilor comuniste de la Chişinău.
Solicităm o implicare urgentă şi energică a forurilor europene în aprecierea evenimentelor şi găsirea căilor de soluţionare a situaţiei politice grave din R.Moldova.”
Comentarii recente