Presedintele Cehiei apara libertatea in fata Parlamentului European

Presedintele Cehiei, Vaclav Klaus, vorbeste la Bruxelles in fata plenului Parlamentului European, pe 21 februarie 2009. Fragmentele din discursul sau si interventiile europarlamentarilor provin din biblioteca audiovizuala a PE.

Dl. Klaus a fost cel care a solicitat aceasta vizita la Bruxelles, dorind astfel sa marcheze faptul ca tara sa exercita presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Presedintele ceh, cunoscut pentru euroscepticismul sau dar si pentru sustinerea initiativei private si a pietei libere, nereglementate, critica numarul prea ridicat al deciziilor care trebuie luate de organismele europene in locul celor nationale si tendintele antidemocratice ale structurilor unionale, solicitand ca puterea sa ramana a popoarelor si nu a birocratilor „europeni”.

One Comment

  1. Vasile Guian says:

    Preşedintele Cehiei pare-se a fi un om onorabil, îndrăznind să pună pe masă la Bruxelles în faţa dictatorilor de acolo, punctul său de vedere!!!. Să sperăm că se va întoarce sănătos acasă şi, va continua cu argumentele de independenţă naţională…

    Tamburus

Leave a Comment