Asociatia Altermedia participa la Prima Conventie a „Libertas”

La invitatia organizatorilor, Asociatia Altermedia va participa la Prima Conventie a „Libertas”, un nou partid politic ce-si propune sa devina „o miscare paneuropeana, dedicata crearii unei Europe noi, democratice, responsabile si deschise”. Conventia va avea loc la Roma, vineri 1 mai.

Libertas va fi un partid al cetatenilor in primul rand, opus birocratiei sufocante si tendintelor autoritare si antidemocratice ale institutiilor europene, citim in prezentarea disponibila la www.libertas.eu. Libertas crede ca Uniunea Europeana trebuie construita „incepand de la cetateni; nu de la elite in jos.”

„Noi credem ca Uniunea Europeana are un potential nelimitat. Este unul din cele mai de succes proiecte din istoria lumii. Dar si-a pierdut scopul initial. Fondatorii ei au dorit […] o Europa pentru oamenii ei si formata din oamenii ei. Guvernarea de altadata a Uniunii, onesta si inclusiva, a devenit iresponsabila, intunecoasa, antidemocratica. Tratatele propuse recent ar mari si mai mult golul dintre elitele dominante […] si cetatenii Europei. Si inca mai lamentabil, cand acele Tratate au fost respinse de catre cetatenii Frantei, Olandei si Irlandei, vointa democratica a oamenilor nu a fost respectata.

Acest lucru trebuie sa se schimbe. Uniunea Europeana trebuie sa se reintoarca la oamenii sai.”

Libertas solicita printre altele si organizarea de referendumuri in toate tarile UE, pentru aprobarea tratatului constitutional unional sau a echivalentelor acestuia.

Partidul este finantat exclusiv din donatii ale cetatenilor Uniunii si va prezenta candidati la alegerile europarlamentare din iunie 2009, in cateva tari ale UE.

Fondatorul si presedintele noului partid politic este irlandezul Declan Ganley, cunoscut pentru proeminenta implicare in campania de respingere a tratatului de la Lisabona in tara sa, singura de altfel care a organizat un referendum pe aceasta tema.

Altermedia si Eurosceptic.ro va vor oferi o corespondenta de la acest eveniment si o evaluare dintr-o perspectiva eurosceptica a obiectivelor si sanselor Libertas. Ramaneti cu noi!

Video: Lansarea Libertas in Olanda – 15 aprilie 2009

Leave a Comment