In aceste zile cand suntem intoxicati de propaganda cu asa-zisa „zi a Europei”, e bine sa ne amintim ce inseamna de fapt ziua de 9 mai pentru poporul roman!Un articol foarte bun pe aceasta tema puteti citi aici: ro.altermedia.info
In aceste zile cand suntem intoxicati de propaganda cu asa-zisa „zi a Europei”, e bine sa ne amintim ce inseamna de fapt ziua de 9 mai pentru poporul roman!Un articol foarte bun pe aceasta tema puteti citi aici: ro.altermedia.info
Intradevar,dar mai degraba decat 9 mai ar trebui sa ne reamintim de 10 mai…”10 maiu” este de fapt ziua oficiala si a semnarii Independentei;oricum cred ca 10 mai ar avea mai multe sanse din cauza identificarii zilei precedente cu „Ziua Europei”…care Europa?
inteleg ca semnatarul articolului de pe altermedia e anti-rege, anti, anti… dar sa nu diabolizam.am si avut ,intr-adevar, enoooooooorm de multe variante inafara lui Carol I… asa multe ca numai pt ca era toata intelighentia romaneasca a vremii adormita, s-a putut opri la Carol I. sa pastram masura. Carol I e unul din raurile cele mai mici din istoria noastra. atitudinile revansarde, dupa 100 si ceva de ani de la faptele comentate in articol, suna cel putin suspect..
@b.r.n. E de discutat daca 9 mai sau 10 mai ar trebui sarbatorita ca zi a independentei (acum pierduta a) Romaniei. Din ceea ce am invatat eu din istorie, consider ca 9 mai e data corecta. Sunt mai multe evenimente controversate ale istoriei poporului roman, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne certam pe amanunte si sa uitam esentialul: o generatie trecuta de politicieni a proclamat independenta fata de Inalta Poarta, in timp ce actuala generatie de politicieni ne-a aservit unei alte „Porti”, aflata in Bruxelles.
@adriana. Cred ca acest comentariu era mai potrivit la articolul din Altermedia si nu aici. Totusi, ca sa raspund, cred ca am fi avut posibilitati mai bune decat sa alegem un principe (devenit apoi rege) strain. Numai ca istoria e asa cum e: nu functioneaza argumentul „daca si cu parca”.
Unirea principatelor, independenta si creare Romaniei Mari au putut fi infaptuite datorita unei generatii de politicieni pro europeni care considerau ca Romania poate sa progreseze doar printr-o sincronizare cu Occidentul. Politicienii de astazi sunt in opozitie cu valorile europene, asta pentru ca au creat in Romania un regim oligarhic dupa modelul fratelui cel mare de la rasarit-Rusia.