Declaratie politica a PRM referitoare la UE.

Nota: Nu dorim sa facem propaganda PRM-ului si nici unui alt partid politic, dar suntem perfect de acord cu urmatoarele afirmatii:

Sursa: http://romare.ro/

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a insemnat, pina acum, saracie la cub. De ce ? Din trei motive:

1) Sintem sclavii oligarhilor autohtoni, care jefuiesc avutia nationala, monitorizati cu complicitate de mai-marii europeni.

2) Sintem sclavii grupurilor de interese (a se citi ,,grupari infractionale,,) straine, care au pus gheara si pe resursele noastre naturale, terorizindu-ne atit in tara noastra, cit si pe plantatiile din tarile lor.

3) in Secolul XXI am devenit ,,pasalic” european, vasali ai marilor puteri ale Uniunii Europene. Anual, Romania plateste 1,5 miliarde de euro, tribut Uniunii Europene.

Noi nu sintem cetateni europeni, ci sclavi europeni!

7 Comments

 1. atol says:

  Daca ati ajuns sa luati texte din revista Romania Mare este clar c-am cat puteti. In rest un articol fara valoare si fara continut. O gargar patriotarda fara valoare si explicatii. Ce inseamna pasalac european?Ce inseamna ca suntem sclavi ai grupurilor de interese straine? Asta este ca si chestia cu omul nou, tot vroiau sa il creeze si miscarea de pe la anii 1920-1930 si comunistii. Faptul ca nu accesam bani europeni este vina noastra nu a UE.
  Daca tot o faceti pe patriotii nationale ganditi care ar fi situatia Romaniei daca nu am fi in UE si NATO. Care ar fi atitudinea Rusiei fata de Romania? Coroborati interesele Rusiei (aceleasi de la 1700 incoace) cu cele ale Ungariei (din totdeauna) si poate veti gasi un raspuns.

 2. Atol, n-ai inteles nimic. In mod normal, n-as raspunde cuiva care nu e capabil sa scrie corect gramatical („c-am”; „o gargar”; „de pe la anii” etc.), dar o fac totusi pentru ca sunt din pacate destui cei care gandesc in acest mod:

  1) Am scris explicit ca nu facem propaganda PRM-ului. Prin urmare, e irelevant faptul ca am luat textul respectiv din revista Romania Mare. Cine nu poate judeca lucrurile decat prin argumente „ad hominem”, inseamna ca nu e capabil de gandire logica.

  2) Probleme cu Rusia avem din 1812 cand ne-au luat Basarabia. In anul 1700 nu aveam granita cu imperiul tarist. Putin mai multa atentie cu referintele istorice n-ar strica. Nu inteleg despre ce „miscare de pe la anii 1920-1930” e vorba?!

  3) Nu scrie nicaieri de „accesarea banilor europeni” in acest articol, dar situatia e aceea ca Romania da mai multi bani la UE decat primeste inapoi. Teoretic, ar exista nu stiu cate miliarde de euro pe care ii putem primi, dar, in realitate, prin conditiile impuse de catre UE, acei bani ne sunt inaccesibili.

  4) Expresia „pasalac european” mi se pare foarte nimerita. De fapt, aveam mult mai multa independenta pe vremea Imperiului Otoman decat avem acum. Economia nationala a fost practic cedata marilor companii si statelor occidentale. Majoritatea legilor din Romania sunt emanate de birocratii de la Bruxelles. Mai mult, ne sunt atacate traditiile, valorile etc. si ni se impun dogmele multiculturalismului si ale corectitudinii politice. Turcii se multumeau doar sa ne ia banii (si uneori mai furau copii sa-i faca ieniceri); dar UE vrea sa ne ia totul, inclusiv sufletul!

  5) Ce inseamna ca suntem sclavi ai intereselor straine? Inseamna de exemplu ca guvernul Romaniei se imprumuta 20 de miliarde de euro pentru a finanta bancile straine care au filiale in Romania. Inseamna ca am vandut strainilor toata economia nationala (la un pret de nimic). Inseamna ca statul roman nu mai are nici o parghie economica sau politica pentru a proteja cetatenii romani. Mai continui?

  6) Suntem in UE si NATO, dar pozitia Rusiei fata de tara noastra oricum nu e prietenoasa. UE se face ca ploua si ii tine isonul Rusiei. Ideea e ca Romania a fost transata intre Rusia si Occident: Basarabia fiind in sfera de influenta a Rusie, iar Romania in cea a Occidentului.

 3. Catalina says:

  Romani, U E este orice dar nuo solutie pentru prosperitatea Romaniei. U E este URSS cu fata moderna. Coruptia si incpacitatea politicienilor romani nu poate fi contestata.Intrebarea este ,ce este de facut? Romania nu este doar a catorva imbecili de politicieni care in lacomia si tampenia lor au dat bogatiile tarii noastre pe degeaba (cu acordul nostru tacit). Trebuie sa oprim acest proces de auto- distrugere….dar cum?! Implicarea fiecarui cetatean in viata politica, infiintarea unor noi partide care sa reprezinte interesele cetatenilor romani… daca nu facem nimic ne meritam soarta-TRAIASCA SCLAVAGISMUL MODERN!!
  IGNORANTA SI LACOMIA NE TRANSFORMA IN SCLAVII!!!

 4. danucky says:

  daca tot vorbim de referinte istorice, administratorul ar trebui sa stie ca problema cu interesele ruse incepand de pe la anul 1700 nu se refera la romania propriu-zis, ci au legatura cu asa-numitul testament al lui petru cel mare, anume ca rusia sa faca totul pentru a pune mana pe constantinopol si pe stramtorile bosfor si dardanele. romania doar s-a intamplat sa stea, geografic, in drumul expansiunii muscale, iar consecintele istorice se vad si astazi.
  in ce priveste problema fondurilor si a contributiilor europene, in primul rand indolenta, incompetenta si racilele institutiilor statului fac ca miliarde de euro sa nu fie accesate, pierdute, retrase, deturnate de la scopul proiectelor etc. a se vedea cazul irlandezilor atat de eurosceptici mai nou, dar beneficiari din plin de sute de miliarde de euro incepand din 1973, ceea ce le-a permis ridicarea de la cea mai saraca tara a comunitatii la una din cele mai bogate.

 5. Emanuel says:

  in primul rand, felicitari pt site.
  La alegeri pe 7 iunie voi merge la vot si voi vota PRM – pt ca e singurul partid cat decat eurosceptic in Romania – restul nu stiu decat sa faca sluj Bruxelles-ului.
  @ atol: Romania ar bine merci fara nato si ue. Tu crezi ca Rusia s-a speriat de integrarea noastra ? daca rusii isi pun in cap sa ne alipeasca la imperiul lor, o vor face, indiferent in ce organizatii suntem. Solutia nu este fuga in bratele vesticilor (noi tot in Balcani ramanem), ci abordarea directa a Rusiei, printr-o politica realista si inteligenta. Daca tot suntem la referinte istorice, vezi cazul Poloniei in 1939 – nu a salvat-o nimeni, indiferent de tratate si organizatii.
  Romania nu are nevoie de ue, ci de conducatori inteligenti, dar de, asta-i mai greu.

 6. 852456 says:

  Ce este de facut? intreaba Catalina. Iti spun ce fac eu de ceva vreme, de cand am inceput sa-mi dezlipesc ochii. Nu mai fac cumparaturi de la supermarketuri pentru orice, asa cum faceam pana nu demult, fara sa gandesc, mergeam din inertie la supermarket pentru orice. Cumpar mancare de la tarani din piata, ma uit atent sa fie intradevar taran, nu afaceristi cu rosii de turcia. Cind am timp sa ajung la parinti la tara ma aprovizionez cat pot cu mancare de la ei sau cumpar din sat. Ce nu pot lua de la tara cumpar din alimentarele mici, sa traiasca si ele, nu numai supermarketurile capuse. In afara de alimentatie, orice alte produse le caut sa fie produse in Romania pe cat posibil. Evident ca mai „pacatuiesc”, e greu sa mentii aceste obiective, uneori chiar nu am alta solutie decat produsele de import sau supermarketuri, iar uneori chiar uit ce mi-am propus. Dar incerc in continuare si incerc sa invat si pe altii. Sa invatam intai sa dam banutii taranilor nostri si sa dam de munca la fabricutele noaste cate mai sunt, si apoi putem sa ne gandim la obiective mai mari, partide care sa schimbe societatea, etc.

 7. Nu pot sa am incredere in Vadim; si asta nu pentru ca l-as considera „extremist”, „xenofob” sau mai stiu eu ce. Dar nu are caracter De exemplu, pana nu demult, il injura pe Becali, facandu-l in fel si chip (Fecali) – acum, cei doi sunt cei mai buni prieteni. Il apreciez pentru curajul de a spune unor lucruri pe nume, dar pe de alta parte, parca prea joaca rolul de bufon.

Leave a Comment