Vrei salariu mare, fara munca? Fa-te europarlamentar!

Se apropie alegerile pentru Parlamentul European, unde, conform propagandei oficiale, se decide politica UE. In realitate insa, slujba de parlamentar european este o simpla sinecura, platita insa gras de cetatenii europeni. Mai mult chiar, unii europarlamentari vor fi platiti…ca  sa nu faca nimic! Asta nu inseamna ca nu vor fi si altii care sa taie frunze la caini pe-acolo. As putea da cateva exemple de viitori europarlamentari din Romania, dar prefer sa tac.

Tratatul de la Lisabona nu a intrat încă în vigoare şi acesta va fi motivul pentru care 18 persoane lese pe listele de la europarlamentare vor primi salarii de europarlamentari, deşi nu vor face nimic. Aceşti 18 europarlamentari „fantomă” nu vor deveni membrii efectivi ai legislativului comunitar decât după aproximativ doi ani, relatează cotidianul britanic Telegraph. Pe fondul confuziei legate de modul în care să se procedeze cu cei 18 care vor deveni membri Parlamentului European după intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, PE a decis ca aceştia să primească statutul de „observatori” începând de anul viitor.

Parlamentului European va avea tot 736 de mebri, aşa cum statua Tratatul de la Nisa. Tratatul de la Lisabona ar fi marit numărul membrilor PE la 754. Cei 18 eurodeputaţi care reprezintă diferenţa de număr vor fi aleşi tot în scrutinele din iunie, ei urmând a participa la toate lucrările Parlamentului, mai puţin la voturi. România nu ar avea asemenea eurodeputaţi „fantomă”, fiindca a pierdut deja doua locuri de europarlamentar, din 35, ramanand doar cu 33. Insa, sunt convins ca vor fi destui europarlamentari romani care vor straluci prin lipsa! Cum au facut dealtfel si pana acum!

Anexa: Teme si subiecte aiuritoare ale europarlamentarilor romani:  CORINA CREŢU (PSD): * Drepturile femeilor în Afganistan * Sprijinirea Tribunalului Special din Sierra Leone * Situaţia din Cornul Africii. SEBASTIAN BODU (PD-L): * Libertatea presei în Kenya * Drepturile omului în Myanmar (Birmania) * Lovitura de stat din Mauritania. RENATE WEBER (PNL): * Politica Chinei şi efectele ei asupra Africii * Persecutarea persoanelor lesbiene, homosexuale, bisexuale şi transsexuale.

4 Comments

 1. Catalina says:

  POWER CORRUPTS, ABSOLUTE POWER CORRUPTS ABSOLUTELY!!

  Noi nu putem sa controlam pe ai nostri politicieni cum crede-ti ca o sa reusim sa controlam un asemenea Monstru ca Parlamentul Uniunii Europene?!
  Acei Romani care sunt Eurosceptici pe cine pot VOTA IN IUNIE la alegerile Europarlamentare? Noi ai cui suntem?

 2. Catalina says:

  „Ralph Waldo Emerson once asked what we would do if the stars only came out once every thousand years. No one would sleep that night, of course. The world would become religious overnight. We would be ecstatic, delirious, made rapturous by the glory of God. Instead the stars come out every night, and we watch television.

  This extraordinary time when we are globally aware of each other and the multiple dangers that threaten civilization has never happened, not in a thousand years, not in ten thousand years. Each of us is as complex and beautiful as all the stars in the universe. We have done great things and we have gone way off course in terms of honoring creation. You are graduating to the most amazing, challenging, stupefying challenge ever bequested to any generation. The generations before you failed. They didn’t stay up all night. They got distracted and lost sight of the fact that life is a miracle every moment of your existence. Nature beckons you to be on her side. You couldn’t ask for a better boss. The most unrealistic person in the world is the cynic, not the dreamer. Hopefulness only makes sense when it doesn’t make sense to be hopeful. This is your century. Take it and run as if your life depends on it.”
  http://www.charityfocus.org/blog/view.php?id=2077

 3. Cu cine vor vota romanii eurosceptici? Intrebarea e buna, dar nu stiu daca poate fi dat un raspuns. Cred ca fiecare in parte trebuie sa se gandeasca la ce ar fi mai bine de facut. Nu vreau sa vorbesc in numele altora sau sa dau sfaturi; pot doar sa spun cum gandesc eu lucrurile.

  Cel mai probabil, nu o sa ma duc la vot. Mi se pare o mascarada de prost gust pana la urma. Sunt sigur ca alegerile vor fi falsificate. Si chiar daca n-ar fi, care e ideea pana la urma sa trimiti 33 de oameni care sa taie frunze la caini pe bani multi?! Ca doar stim cu totii ca Parlamentul European e facut doar sa mimeze democratia, neavand nici o putere reala in cadrul UE. Daca totusi ar fi sa votez, as vota PRM-ul. Macar sa ne distram! Dar 99% nu cred ca o sa ma duc la vot.

 4. Duduveche says:

  Nu i precizat – e vorba de 10.000 euro pe luna.

Leave a Comment