Mi-a atras atentia un articol din The Economist, intitulat „E timpul sa ne infricosam”. Articolul, care face o caracterizare a alegerilor europarlamentare, reprezinta o mostra tipica de propaganda desantata impotriva celor care au opinii „neortodoxe” fata de dogma oficiala a Uniunii Europene. Toti cei care nu sunt „pro-europeni”, sunt prin definitie: xenofobi, rasisti, sovini, sexisti, extremisti, populisti, ultranationalisti, ex-comunisti si lista de invective poate continua. Totul e plin de minciuni, de la un capat la altul, dar, din pacate, sunt destui oameni care „pun botul” la o astfel de propaganda.
Articolul face o remarca rautacioasa fata de Europa de Est (daca as vorbi in limbajul politic corect, as spune ca e o „remarca rasista”), considerand ca „extremistii” de aici ar fi mai rai decat „extremistii” din Occident. Becali este stigmatizat intr-un intreg paragraf, fiind descris ca fiind: antisemit, antitigani, homofob, misogin si cercetat penal pe deasupra. Vadim e considerat un ex-comunist si ultranationalist. Bulgarii de la Ataka sunt numiti rasisti. Totusi, ungurii sunt mangaiati pe crestet, cei de la Jobbik fiind doar „far right” (extrema dreapta). Mai mult, iredentismul maghiar e considerat doar o sperietoare (desi, in realitate, e cat se poate de real). In ce priveste Occidentul, se face o mentiune la Geert Wilders, considerat xenofob si populist.
Sa va spun eu „stimatilor domni” de la „The Economist” ce e cu adevarat infricosator! E infricosator ca am ajuns sa traim intr-un sistem politic care nu admite nici o „deviere” de la linia de „partid si de stat”. E infricosator ca traim intr-un sistem politic in care cetatenii obisnuiti nu au nici un cuvant de spus referitor la vietilor lor, iar legile le sunt impuse de catre nisti birocrati care lucreaza in spatele usilor inchise! E infricosator ca am ajuns cobaii unor „ingineri sociali”, care viseaza multiculturalism pe pereti si guverne globale si putin le pasa de ceea ce si-ar dori de fapt oamenii de rand. E infricosator dispretul fata de democratie si ignorarea totala a deciziilor populare; vezi referendumurile din Olanda, Franta si Irlanda privind Constitutie UE (rebotezata Tratatul de la Lisabona).
Asta e adevaratul extremism politic, nu actiunile unor politicieni care – cel putin la nivel declarativ – pun mai presus interesele nationale fata de interesele birocratilor de la Bruxelles!
Am vorbit la cateva zile dupa alegerile europarlamentare, intamplator, cu un student la Relatii Internationale, care isi sustine acum examenele de licenta. Deci un viitor tinar diplomat. Exact titlul articolului: m-am infricosat! Indoctrinare cat cuprinde pe bietul student, incercam sa-i mai zic cate ceva din notiunile mele de eurosceptic si ma izbeam de replicile lui tipice ca la examen. N-avea habar de nimic, nici de referendumurile din Irlanda, tratatul Lisabona. Ioc! In final am promis ca-i trimit cateva linkuri relevante, ceea ce am facut, dar tare m-as mira sa vad ca a percutat. Din pacate, ca el e majoritatea proaspetilor absolventi, cu capul impuiat de examene, nu au mai avut timp sa arunce un ochi pe altceva. Sper sa mai dau in curand de el si sa-l mai „prelucrez”, ca la scoala a invatat doctrina UE si altceva nimic.
Corectitudinea politica este identica cu linia partidelor comuniste din tarile estice, cand erau descoperite tot felul de „curente” deviationiste (asa au fost scosi Pauker, Luca, Georgescu din Partid). Cand acum 20 de ani se spunea ca comunismul a fost un experiment, am ras. Dar vad ca dupa ce a fost experimentat atatia ani in Est, se aplica la scara globala, cu mici diferente.
MINUNAT SAITUL DV. DE ABIA ACUMA L-AM DESCOPERIT. POATE SE VOR MAI DESTEPTA UNII ROMANI. NUMAI BINE.
Dar stai un pic,Vadim si Becali chiar sunt asa,iar ei nu isi urmaresc decat propriile „enterese”;m-a amuzat ultimul paragraf :)),chiar asa.
@b.r.n. Am precizat: „cel putin la nivel declarativ”. Vadim si Becali poate ca sunt patrioti, poate doar se prefac (caz in care s-ar putea spune ca sunt clovni) – dar in nici un caz nu sunt „extremisti fiorosi” de tip neonazist. In acest articol, am criticat manipularea facuta de saptamanalul The Economist.
Domnilor – Nu am mai votat din 1996 de cind m-am pacalit cu Tapul. Nici nu voi mai vota vreodata. CVT in Parlamentul UE nu e o problema cum ne o arata unii. Este un tip cult, care deraiaza din pacate frecvent. Bomboana pe coliva fiind asocierea cu Becali (in scop electoral).
Ok.
Dar nimeni nu mentioneaza urmatoarele:
NU CVT este cauza deteriorarii cumplite a vietii in RO (cu mult sub nivelul anului 1990).
Nu din cauza lui CVT si-au luat lumea in cap 3 milioane de romani.
Numele lui CVT nu apare in rapoartele negative despre RO.
Nu CVT a dat cele mai aberante legi si impozite in RO.
Numele CVT nu apare in privatizarile frauduloase colosale.
etc
Sa nu ne lasam inselati. Geoana, Basescu au pe americani in spate. Dar CVT de fapt este un baptist fervent sustinut si el de anumite cercuri americane (ca asa fac americanii – in tarile vasale ei sponsorizeaza toate curentele si factiunile ca sa ameteasca populatiile). Cum spune CVT ideea pt. RO era sa se desfiinteze PNL sa ramina doar doua partide importante PSD si PDL. Dupa modelul SUA sau ISR. O tara cu doar 2 partide e mai usor de manipulat. Asta era un plan de dinainte de Criza si pe vremea lui Bush. Obama acum se pare ca nu l mai tine pe Base in brate (care face acum avansuri lui Putin).
Legat de studentul spalat pe creier.
Sunt prieten (amic) cu o fata din Bulgaria care a lucrat pentru „comisie” cateva luni, nu ANI doar cateva luni si e spalata pe creier complet. E de speriat. Am incercat sa i deschid ochii dar nimic. La randul meu i am trimis tot ce mi a deschis ochii, filme, articole dar….cine sa le vizioneze dar daca zic ceva de „rau” de eu cad in ridicol in fata ei.
Pacat. Lumea e pe topogan la propriu dar manipularea globala i a facut pe oameni sa strige PARTIE!!! Indiferenta naste monstri. Manipularea duce la distrugere!