UE interzice consumul carnii de cal!

Este un lucru bine cunoscut ca directivele UE frizeaza de multe ori absurdul. Stiti ce le-a mai trasnit prin cap sefilor de la UE? Sa interzica consumul de carne de cal! „Motivul”? „Grija” fata de „consumatori”, bineinteles! Sa nu care cumva sa patrunda in organismul uman medicamentele veterinare administrate cailor! Prin aceeasi directiva, este interzis si consumul de carne de zebra sau de alte animale exotice.

Carnea de cal este hrană tradiţională pentru tătarii din Dobrogea, mai ales în zona Medgidia. Cum consumul de carne de cal nu poate fi pedepsit, ci numai sacrificarea animalelor, organele abilitate ale statului trebuie să-l prindă în flagrant pe cel care taie calul, lucru greu de realizat. In Romania, exista la ora actuala un singur abator autorizat sa sacrifice cai, dar care va fi inchis ca urmare a noii directivei europene. Producţia nu este însă vândută pe piaţa internă, unde nu există cerere pentru aşa ceva, ci la export, cu precădere în Belgia şi Italia, ţări mari consumatoare de file de cal.

Eu nu inteleg de ce UE nu interzice consumul carnii in general? Doar maharii de la Bruxelles sa aiba dreptul sa manance carne, cetatenii de rand sa fie obligati la un regim strict de orez si salate verzi – ca sa poata munci cu spor intru imbogatirea comisarilor europeni!

6 Comments

  1. Cititor says:

    Sa vad ca dispare mai intai bresaola* din toata italia si de prin franta si spania si apoi sa vina sa ne impuna aceasta lege la noi.

    Sa inceapa ei intai sa ne dea exemplu!

    Am zis, HOWGH!

    * Bresaola este file uscat din carne cruda in special de cal (sau vita mai rar) – o delicaressa foarte apreciata de italieni.

  2. Dan says:

    Un mic detaliu.

    Nu stiu daca stii dar de exemplu in Franta gasesti la raionul de carne si preparate din carne de cal.
    Ca un exemplu concret la hipermarket-ul Auchan din Lille-Roncq gasesti standuri cam de aceeasi marime cu carne de cal, porc, vita, oaie/miel si pui. Si lumea nu stramba din nas. Personal nu am luat carne de cal dar trebuie sa recunosc ca in magazin arata destul de bine si nu cred ca ar fi tinut standul ala asa de mare daca nu aveau vanzare.

    Nu cred sa fie rea caci bunicul meu imi povestea ca pe vremuri (perioada interbelica), cand era el mic se manca in mod curent carne de cal, ba chiar erau si niste salamuri renumite doar din carne de cal.

  3. In Italia am vazut carne de cal si de magar la vanzare.

  4. Sagittarius says:

    Mda si o sa ii asculte tatarii nostri din Dobrogea pe psihopatii lui Barosso imediat.
    Cum la fel am ascultat si noi cand trebuia sa electrocutam porci sau sa luam miei cu piercing in urechi. Romanii tot direct de la tarani au cumparat.
    UE se va prabusi sub greutatea propriei sale nebunii. Partea nasoala e ca ne trage si pe noi dupa ea.

  5. mihai says:

    da sa-si faca uniune in alta parte sa lase europa in plata Domnului ca vezi ei nu mananca decat carne de camila bleaga tu-le ……..!@##$WEQR@@#@$^&*()_

  6. Adrian says:

    In loc sa combata pirateria scuzata prin „etichetare gresita” elimina carnea de cal. Calul este un animal mult mai curat decat porcul. Similar, pentru ca in Romania nu se aplica ferm legile in materie de circulatie pe drumurile publice se innaspresc amenzile si pica de fraier romanul de rand la amenzi si nu smecherii.

Leave a Comment