Prieteni irlandezi, votati si pentru noi! NU Tratatului de la Lisabona!

„NU” INSEAMNA „NU”!

Desi au respins odata, in 2008, Tratatul de la Lisabona, irlandezii sunt obligati sa mearga din nou la vot. Birocratii europeni arata cat pret pun pe cuvantul celor pe care pretind ca ii servesc si, cu ajutorul guvernului irlandez, santajat si slabit de criza economica, ii aduc din nou pe irlandezi la urne.

Pe 2 octombrie se joaca, din nou, soarta Europei, pentru ca Irlanda este singura tara care trebuie, conform Constitutiei, sa convoace referendum pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona. Pentru noi, ceilalti, hotarasc „elitele”, desi actul este de o importanta cruciala pentru viitorul Uniunii.

De aceea, raspundem cu bucurie noului apel lansat de autorii petitiei Prieteni irlandezi, votati „NU” si pentru mine!, petitie pe care am adus-o in atentia voastra anul trecut. Cereti poporului irlandez sa voteze si pentru noi! Semnati si dati mai departe!

Dear friends & supporters,

Unfortunately, the Irish government and the EU did not respect the Irish vote against the Lisbon treaty. Instead, the Irish people should vote again „in the right way” now on October 2nd 2009.

In order to convince the Irish electorate to vote Yes, their own government and the EU Council have made – legally non-binding – promises regarding neutrality, their own EU commissioner, tax law and abortion. However, they will be voting a second time on exactly the same treaty as before.

In our view, it is just as undemocratic to have an electorate vote on the same issue twice as it is to simply ignore the three previous plebiscites.

That´s why we launched a new campaign website for a peaceful, social, ecological and democratic Europe:
http://www.no-means-no.eu

Please, have a look at our website, sign the new petition and spread the info! Help us to stop this undemocratic treaty!

Thanks again for your support!

Yours faithfully,
Paula Polak, Christian Felber & Stephan Siber
NO MEANS NO!

4 Comments

 1. Vasile Chelaru says:

  Dear Irish brothers, please vote NO for all the europeans who have no this opportunity.
  Thank you!

 2. vladp9 says:

  ok, nelamuriri

  1. ce e nasol in tratatul acesta?
  2. de ce nu putem vota si noi, si alte popoare? de ce doar irlandezii?

 3. vladp9 says:

  îndrăznesc un off-topic, scuze, dar chiar mă interesează opinia celor de aici. mersi

  http://paginadenet.wordpress.com/2009/09/30/lichelele-ne-cer-sa-ne-facem-datoria/

 4. @vladp9. Mai intai raspunsul pentru intrebarea 2. Este foarte simplu: Constitutia Irlandei si Curtea suprema de justitie din aceasta tara au fortat guvernul irlandez sa organizeze referendumuri in privinta tratatelor UE. De ce nu s-au organizat in alte tari? DIntr-un motiv elementar: tratatul de la Lisabona (care de fapt e doar o reformulare a Constitutiei UE) ar fi fost respins in mai multe tari (cum s-a intamplat in Franta si Olanda cu Constitutia UE). Oricum, principiul e foarte simplu si pt. Irlanda: se organizeaza referendumuri pana cand poporul voteaza „cum trebuie”; pe urma stop! Asa s-a intamplat si cu tratatul de la Nisa pe care irlandezii l-au respins intr-o prima instanta. La fel si acum cu Tratatul de la Lisabona. „Democratie” made in EU.

  Pentru intrebarea 1, sunt mai multe argumente pe acest site, la categoria „Constitutia UE”.

Leave a Comment