Măsluire sau manipulare?

Sursa: Razvratitul

Practic asta este întrebarea pe care orice om cu capul pe umeri şi cu creier în cap şi-o pune când aude că Irlanda a votat DA, cu puţin peste 67%, pentru Tratatul de la Lisabona. Asta după ce cu un an în urmă, cu puţin peste 53%, au votat NU.

Ce li s-a promis? Că nu le vor fi anulate unele drepturi constituţionale prin suprapunerea tratatului de la Lisabona. Cât va fi de adevărat? Foarte greu de spus. Având în vedere tactica obişnuită (tu fă ce îţi spun eu acum, doar ţi-am promis, ce naiba, şi vedem noi pe urmă), m-ar mira foarte mult să văd că statul UE îşi va respecta promisiunea faţă de Irlanda. Mai ales dacă toate ţările vor deveni, aşa cum se vehiculează pe diferite canale că toate ţările vor deveni simple provincii. Dacă o vor face, nu văd care ar fi motivul pentru care şi alte „provincii” să nu se răscoale, cerând ca anumite drepturi constituţionale să nu le fie încălcate de legile statului federal UE.

Dacă totuşi, irlandezii au votat NU, dar s-au făcut anumite măsluiri, după tipicul unor asemenea momente importante? Mulţi marjează pe unii care ar deschide gura… Dar dacă au fost toţi cei de faţă cumpăraţi şi ameninţaţi?


Cum poţi să vii în faţa unei naţiuni şi să spui că „ei împiedică fericirea multor alte sute de milioane de cetăţeni„? Cât de proşti ar trebui să fie acei oameni să spună „vai, dar nu e frumos ce facem. mai bine renunţăm noi la drepturile noastre ca să nu sufere alţii„? Cine crede că oamenii se pot schimba aşa în decurs de câteva luni? Cine i-ar fi împiedicat să iasă din măreaţa UE, dacă nu erau de acord cu constituţia acesteia? În loc să facă un referendum în care să se dezbată rămânerea în UE în condiţiile date, ei au făcut un referendum în care să dezbată dacă nu s-au răzgândit… Din punctul meu de vedere este manipularea masei de europeni, care pot crede că unii oameni se pot schimba după cum bate vântul.

Şi chiar aşa, cam de câte ori ar fi pus ei poporul irlandez să se gândească bine, prin referendum, dacă ar fi spus NU şi de data asta? Oare cât de costisitor ar fi fost efectuarea unui alt referendum? Să fie tot banul motivul pentru care au decis soluţionarea problemei, într-un fel sau altul, acum? Sau să fi fost impactul asupra opiniei publice europene, care ar fi început să îşi pună întrebări… Oricum, Irlanda a fost singura ţară în care poporul trebuia să voteze pentru adoptarea de către ţară a unui asemenea document. Restul ţărilor din UE au fost scutite de asemenea problemă. Au ales cei cumpăraţi să aleagă.

În România aproape nimeni nu cunoaşte ce e cu tratatul ăsta. Toţi cred că vin ăia din UE şi ne vor pune oameni de treabă la conducere. Pentru ce să mai plătească pe alţii dacă ăştia îşi fac „treaba” de minune? Ce interes are UE ca noi să trăim bine? De fapt, nu UE, ci ăia de o conduc. Au ei vreun interes ca voi să aveţi mâncare sănătoasă? Păi în cazul ăsta, doctorii, farmaciştii, pompele funebre, etc, ar fi aproape de faliment. Ar avea UE interes să vă dea energie gratuită? Nu că nu s-ar putea, dar care ar fi interesul? Niciunul. În primul rând, preţurile ar scade. Iar dacă există energie gratuită, atunci pentru ce să mai plătiţi gazul şi benzina şi motorina?

Nu, UE nu va pune oameni de treabă la conducerea ţării noastre. Nici nu îi va determina să fure mai puţin. Toate procedurile declanşate împotriva României sunt pentru că, prin anumite acţiuni voite sau involuntare, România împiedică „buna desfăşurare” a economiei UE. Avea România nevoie de UE? Normal că nu. Avea România nevoie de NATO? Normal că nu. Dar interesele sunt mult prea mari, iar cei care le înţeleg prea puţini.

2 Comments

 1. Vergeanu Spinu says:

  Din pacate Romania e o colonie.In aceasta stare ne-au adus toti gu-
  vernantii si toate partidele politice.Crasa inconstiienta,paguboasa lin-
  gusire si slugarnicie care caracterizeaza clasa politica in totalitatea ei
  ne-au adus in situatia economica in care ne aflam.Acum urmeaza la
  rand stergerea memoriei colective.S-a inceput cu manualele scolare
  de istoria si literatura patriei.A SE VEDEA INTERPRETARILE DA-
  TE DIFERITELOR TEME.In forta a intrat Patapievici cu un atac fu-
  ribund impotriva lui Eminescu si a poporului roman.Se vede ca are o
  ura viscerala atot ce e romanesc.Economic UE nu ne va distruge ptr
  ca Romania e o vaca buna de muls,si mai are inca resurse neexplo-
  atate de care se va folosi UE nu noi.De cozi de topor nu ducem lipsa,asa ca Romania va deveni,ca si alte tari,o regiune a UE,iar
  romanii straini in propria tara,sclavi pe propriul pamant.D`zeu si-
  a intors fata de la noi.Nu ca am fi mai pacatosi ca altii,dar mult
  mai pampalai.

 2. razvratitul says:

  as prefera ca la sursa sa apara Razvratitul, iar linkul sa fie „embeduit”. daca se poate, bineinteles. multumesc.

Leave a Comment