Susţineti-l pe Vaclav Klaus – cereţi-i să NU ratifice Tratatul de la Lisabona!

Vă invităm să vă alăturaţi celor care au iniţiat petiţia „Susţineţi-l pe Vaclav Klaus! Opriţi Tratatul de la Lisabona!”, prin care cetăţeni ai Europei solicită preşedintelui Cehiei, ultimul obstacol în calea unui act samavolnic şi anti-democratic, să nu cedeze presiunilor neruşinate venite dinspre liderii Uniunii Europene.

Informaţii suplimentare:

Puteţi semna petiţia aici: http://www.petitiononline.com/sptklaus/petition.html. Citiţi mai jos textul acesteia:

Stimate Domnule Klaus,

Pe 2 octombrie 2009, Irlanda a votat “Da” pentru Tratatul de la Lisabona, după ce a fost forţată să voteze din nou, după votul „Nu” din 2008.

Tratatul de la Lisabona răpeşte în fapt suveranitatea şi independenţa statelor membre, făcându-le provincii ale statului Europa. Atât Constituţia UE însăşi, cât şi modul cum s-a creat aceasta, indică dispreţul absolut pe care UE şi eurocraţii îl nutresc faţă de democraţie şi faţă de popoarele Europei.

Cu toate acestea, a mai rămas un mic fir de speranţă care poate să oprească tratatul de la Lisabona.

Această speranţă sunteţi Dvs., Vaclav Klaus, preşedintele Cehiei.

Până acum aţi refuzat cu curaj să semnaţi tratatul de la Lisabona, în pofida unor presiuni intense. Dacă în continuare refuzaţi să semnaţi tratatul, puteţi să amânaţi intrarea lui în vigoare până ce, în Marea Britanie, Partidul Conservator va câştiga alegerile, în primăvara lui 2010. Liderul Conservator, David Cameron, va supune la referendum tratatul de la Lisabona, care este foarte probabil că va fi respins la vot de englezi.

Astfel, dacă decideţi să nu semnaţi tratatul, aţi da posibilitatea ca tratatul să fie eliminat – o dată pentru totdeauna.

Ne dăm seama că se vor face presiuni intense asupra Dvs. din partea elitei UE şi a eurocraţilor, dar, aşa cum aţi arătat că aveţi un caracter puternic şi până acum, sperăm că veţi continua pe această cale a dreptăţii.

Există milioane şi milioane de europeni care nu doresc acest tratat şi, de fapt, sondajele de opinie arată că majoritatea europenilor ar vota „NU”, dacă ar avea ocazia s-o facă.

Dacă hotărâţi să nu semnaţi şi să nu ratificaţi tratatul, veţi marca un moment istoric ca om politic cu un curaj extraordinar, care a salvat Europa, popoarele şi naţiunile ei, de o Uniune Europeană din ce în ce mai nedemocratică.

Prin urmare, vă rugăm cu respect şi vă încurajăm să faceţi ceea ce este just – să nu semnaţi tratatul de la Lisabona.

Cu tot sprijinul nostru,
Cu respect,
Subsemnaţii

Puteţi semna petiţia aici: http://www.petitiononline.com/sptklaus/petition.html

4 Comments

 1. gogu says:

  Bărbăţia sau curajul este însuşirea sufletească a creştinului de a-şi împlini cu statornicie îndatoririle sale şi a înfrunta cu hotărâre toate greutăţile şi primejdiile vieţii. Ea se arată deci ca tărie sufletească de a împlini cuvântul Sfintei Evanghelii în viaţă, căci tăria sufletească este necesară atât pentru înfruntarea suferinţelor trupeşti, cât şi a celor morale. Lupta împotriva ispitelor se duce cu puterea barbăţiei creştine. Sfântul Apostol Pavel le-a spus creştinilor din Efes: „Fraţilor, întăriţi-vă în Domnul şi întru puterea tăriei Lui. Îmbrăcaţi-vă cu toate armele lui Dumnezeu, ca să puteţi sta împotriva uneltirilor diavolului“. Sfânta Scriptură ni-l prezintă ca model de bărbăţie pe dreptul Iov, care a dovedit răbdare în toate încercările prin care a trecut şi a rostit: „Oare omul nu este pe pământ ca într-o slujbă ostăşească?“ (Iov 7, 1).

  Cea mai mare pildă de tărie ne-a dat-o Mântuitorul, Care a biruit toate suferinţele şi ispitele. Exemplul Lui a fost urmat de toţi sfinţii şi martirii şi trebuie să-l urmeze orice creştin.

  Roadele virtuţii bărbăţiei sunt: răbdarea şi statornicia.

 2. em says:

  Te sustinem Klaus. Lupta si pt noi!
  Daca mai aveti nevoie de argumente in plus…urmariti asta: http://zonadecriza.wordpress.com/2009/06/28/adevarata-fata-a-uniunii-europene-documentar/

 3. anonimus says:

  cam tarziu, baieti, nu mai sperati, insusi santa klaus o spune ca e prea tarziu (http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/czechrepublic/6358673/EU-Lisbon-Treaty-to-become-law-within-weeks-after-Czech-president-concedes-defeat.html). pana la 1 ianuarie cel tarziu va intra in vigoare

 4. anonimus says:

  klaus a semnat! 1 decembrie, lisabona in vigoare

Leave a Comment