Uniunea Europeana va finanta organizatiile care promoveaza avortul fortat in afara UE.

Sursa: ro.altermedia.info

Europarlamentarii au votat, saptamana trecuta, impotriva unor amendamente care ar fi interzis finantarea, din bugetul Comisiei Europene, pentru grupari care promoveaza avortul fortat si sterilizarea involuntara ca parte a “planificarii familiale”.

Amendamentul ar fi impiedicat “finantarea unor organizatii sau tari complice in promovarea [in afara Uniunii Europene a] programelor de planificare familiala care includ elemente de constrangere (cum ar fi avortul fortat sau sterilizarea involuntara).”

Un al doilea amendament respins urma sa se opuna avorturilor motivate pe criteriu de sex al copilului. “Proiectele finantate de acest titlu bugetar nu trebuie sa urmareasca eugenia bazata pe discriminarea de sex, in crestere in anumite tari [cum ar fi India], sau oricare alta forma de discriminare impotriva femeilor (in oricare moment dupa conceptie”.

Amendamentele au fost sustinute de organizatii pro-vita din Europa, printre care CARE for Europe si Society for Protection of Unborn Children (SPUC). Intr-o declaratie pentru reteaua LifeNews.com, organizatia britanica SPUC mentioneaza ca amendamentele “au fost partial motivate de opozitia la politica oficiala a Chinei ‘o familie, un copil’, politica ce implica avorturi fortate. Totodata ele se opuneau avortarii cu predilectie a fetelor, ca preferinta culturala pentru baieti” situatie intalnita pe scara larga in India si China.

Primul amendament a fost respins cu 290 de voturi pentru si 310 impotriva. Al doilea a fost votat favorabil de o mica majoritate, 304 la 300, insa pentru adoptarea sa era nevoie de majoritate calificata (2/3 din totalul voturilor).

“La fel ca in anii trecuti, CARE For Europe, impreuna cu alte organizatii non-guvernamentale, sustine ca anumite formulari sa fie incluse in bugetul anual al Comisiei Europene destinat dezvoltarii altor tari,” afirma si reprezentantii CARE for Europe.

Amendamentele au fost adoptate si incluse in bugetul pe 2008, insa anul acesta ele au cazut la vot din cauza lobby-ului pro-avort care a facut o campanie asidua contra lor, pe motiv ca ar fi “un atac la asa-zisul drept la avort”. [2] (Altermedia)

—–
Note:
[1]. Iata marele paradox al ideologiei feministe. Pivot al promovarii avortului ca “eliberare a femeii de sub constrangerile sociale”, feminismul vede cum, anual, milioane de fete sunt avortate in China si India din cauza preferintelor culturale pentru baieti.
[2]. Nu exista un astfel de drept, in sensul dreptului international si al tratatelor internationale in vigoare.

Leave a Comment