Uniunea Europeana este Big Brother!

Sursa: ziua.ro

Birocratii de la Bruxelles planuiesc o extindere masiva a folosirii supravegherii si a unor puteri de extradare controversate, a avertizat un raport realizat de think-tank-ul ”Open Europe” si preluat de cotidianul britanic Daily Mail, informeaza Agerpres.

Uniunea Europeana doreste sa isi creeze propria sa versiune de “Minister de Interne” pentru a supraveghea schimbarile privind monitorizarea, nutrind in acelasi timp planuri de a specializa o treime a serviciilor de politie pentru a crea “o cultura comuna a supravegherii” pe intreg teritoriul blocului comunitar.

Daca aceste planuri se vor pune in aplicare, Marea Britanie va trebui sa imparta cu alte state din UE o cantitate mai mare de informatii privind ADN-ul, sanatatea si impozitele platite de locuitori, dar si sa introduca noi tehnici de supraveghere de tip ”Big Brother”.

Banii din bugetul UE de un miliard de lire sterline alocat justitiei si afacerilor interne sunt folositi pentru a vedea daca camerele de supraveghere video pot fi instalate pentru a prevedea daca cineva este pe punctul de a comite o infractiune, nu doar pentru a-l prinde daca a comis-o.

Raportul think-tank-ului ”Open Europe” ofera detalii despre cum UE a adoptat deja o serie de masuri de supraveghere. El avertizeaza ca, odata cu ratificarea Tratatului de la Lisabona, acestea vor creste considerabil.

”Open Europe” atrage atentia, totodata, asupra crearii unei comisii pentru “securitate interna” a UE, echivalentul unui Minister de Interne al blocului comunitar.

In prezent, ministrii din UE si Comisia Europeana negociaza o serie de propuneri controversate legat de care se asteapta sa creasca radical rolul UE in ceea ce priveste supravegherea, dar si in chestiuni legate de infractiuni si de siguranta cetatenilor, sustine raportul.

Printre acestea figureaza si intentia de a specializa o treime din fortele de politie de pe teritoriul comunitar intr-o “cultura comuna” a supravegherii, dar si intentia a de aduna si date personale – inclusiv cele privind ADN-ul – intr-o baza comuna pe teritoriul comunitar.

Potrivit Daily Mail, in cazul Marii Britanii acest lucru inseamna ca ADN-ul a milioane de britanici nevinovati ar putea fi cunoscute de alte tari, in conditiile in care bazele de date din Marea Britanie contin mostre de ADN ale persoanelor care nu au fost niciodata condamnate.

”Open Europe” atrage, de asemenea, atentia asupra propunerilor care le-ar permite oamenilor sa fie judecati in tribunalele britanice pentru acuzatii care nu sunt considerate infractiuni in Marea Britanie. Acest lucru s-ar putea intampla, spre exemplu, daca o persoana este acuzata de o serie de infractiuni in Marea Britanie dar si de “negarea Holocaustului” in alte state ale UE. In acest caz, Marea Britanie ar putea judeca cazul din partea sa si a altui stat comunitar.

Exista totodata potentialul unei triplari a numarului de cetateni britanici extradati sub auspiciile Mandatului de Arestare European, acesta ducand la extradare in cazuri care ar fi fost improbabil sa duca la acuzare in Marea Britanie. Sursa: Ziua

4 Comments

  1. clement says:

    Cred ca trebuie sa luam aminte cu mare grija la felul in care sarbatorim Sfantul Craciun. Este posibil ca intr-un viitor apropiat sa ne fie interzis a mai impodobi bradul, a mai decora pragul casei, a mai asculta colindatorii.
    Joi, 17 decembrie 2009, parlamentul Belgiei va pune in discutie, in cadrul asa zisei „separari Biserica – Stat”, propunerea legislativa a senatorului socialist Philippe Mahoux, ce prevede interzicerea generalizata a afisarii oricarui semn ce face referire la convingeri religioase.
    Proiectul se refera cu precadere la crucifixe, icoane, prezenta crucilor in cimitire, manifestarile in zone publice a obiceiurilor legate de venirea lui Mos Nicolae. Se precizeaza deasemeni ca Slujbele Te Deum vor trebui tinute doar in locuri laice, respectiv in piete, stadioane, dar nu in biserici.
    Aceasta propunere a fost sustinuta in Parlamentul belgian inca din anul 2007 atat de socialisti, cat si de ecologisti. Partidele de dreapta, ce au renuntat la denumirea de Crestin, au aprobat partial propunerea.
    Cardinalul Daneels si-a inaintat cererea de pensionare pe care multi o considera drept un abandon al comunitatii crestine intr-un moment dificil, tinand cont de faptul ca nu a mobilizat in nici un fel corpul preotesc timp de doi ani. Pe de alta parte aceasta hotarare aduce atingere si Bisericii Ortodoxe puternic reprezentata atat etnic cat si prin reprezentantele oficiale pe langa CE, la Bruxelles. Ca si in cazul documentelor cu cip, Bisericile romanesti din Belgia tac. Nu s-a formulat nici un protest.
    Este posibil ca Patriarhia Romana sa nu aiba informatii legate de aceasta situatie, caci ar trebui sa dea dovada de vigilenta si sa evalueze perspectivele libertatilor de afirmare a conditiei crestinilor ortodocsi, tinand cont de faptul ca tara noastra face parte din Comunitatea Europeana si ca Beneluxul este o zona pilot de implementatre a legilor ce urmeaza sa anuleze drepturi releigioase, altfel garantate de Constitutiile europene.
    Surse: De Standaard si Het Neuwsblad

  2. Marius says:

    Din pacate am contactat unul din tinerii parinti ai Bisericii Sf. Nicolae din Bruxel cu privire la ce se ascunde in spatele noilor acte biometrice iar raspunsul a fost dezamagitor. Nu a contat ca i-am expus ideile si indemnurile parintelui Iustin Parvu. Od Doamne!

    Suntem lasati de izbeliste!

  3. dana says:

    Tinta este sufletul nostru. Odate ce pui stapanire pe suflet, alungi harul lui Dumnezeu, iar omul devine mai rau ca un animal, animalul are gandire rudimentara, isi asculta doar instinctele, omul mai ales cei educati fara de suflet pot deveni bestii. La suflet se ajunge prin umilirea omului si semanarea fricii, cand vointa e invinsa si omul singur cere si consimente la niste masuri degradante sau care-i lezeaza libertatea data de Dumnezeu. In comunism se facea pe fata, in democaratie se face voalat deci e mult mai periculos. E un razboi, si e unul psihologic. In fine..sunt multe de spus, dar ma opresc aici…eu nu-mi indrept decat ochii spre cer si ma rog desi sunt tanara, sa nu petrec prea multa vreme pe acest paman si o spun cu tot discernamantult. orice argum,ent as primi pentru o viata lunga as intreba simplu: „pentru ce?” iubesc viata, dar viata pe care mi-o imaginez eu, viata pentru care ma pregateam cand eram mica, nu exista..Romania profunda despre care citesc in carti nu mai exista…vad mase abrutizate din ce in ce mai greoaie in exprimare, fara simtire, care nu vad decat pana la varful nasului si carora nu le pasa decat daca au ce pune pe masa, cand ar trebui sa se ocupe de suflet, de educatie, de cultura, de noblete, de credinta..saracia nu e scuza, e mai degraba saracia sufletului care genereaza criza..Ma aflu intr-un moment de adanca suparare vazand ce se intampla , cum interese straine ne murdaresc tara si o impart ca pe o tarla, in timp ce romanii nostri stau in distractii…toata lumea fuge dupa distractii..Lumea in care traim seamana cu societatea zugravita genial in Idiocracy…si ma repet, e o societate in care nu-mi doresc sa traiesc…nu mi-e draga si nu ma pot adapta, la meschinaria , stresul, nebunia vietii moderne…..sau mai degraba „evul mediu” modern…noua sclavie etc etc.

Leave a Comment