Primul preşedinte al Consiliului European este membru al Clubului Bilderberg

Reproducem aceasta sinteza realizata de portalul „Razboi intru Cuvant” cu mentiunea ca Van Rompuy este presedintele Consiliului European (care reuneste sefii de stat sau de guvern din tarile UE si nu are putere legislativa) si nu al Europei sau al Uniunii Europene.

[…] Apărută de ceva vreme doar cu titlu de zvon, identitatea acestui „candidat comun” a fost confirmată public joi: premierul belgian Herman Van Rompuy. În vârstă de 62 de ani, Van Rompuy, un politician creştin-democrat (de dreapta), este premier de numai 11 luni. El este un mare iubitor de poezie, dar altfel are unele vederi care i-au atras simpatia extremiştilor de dreapta, cea mai edificatoare în acest sens fiind opoziţia vehementă faţă de aderarea Turciei la UE.

De asemenea, Van Rompuy este favorabil creării unui imn „naţional” al Uniunii Europene, precum şi înlăturării unor simboluri naţionale, precum stemele de pe euro, cele de pe plăcuţele de înmatriculare, dar şi pe cele din cărţile de identitate sau paşapoarte.

Într-un manifest „federalist”, politicianul flamand mai cerea „creşterea masivă a prezenţei UE” pe teritoriile statelor membre, cum ar fi arborarea drapelelor Uniunii în toate şcolile, liceele, facultăţile şi stadioanele din spaţiul european.

De asemenea, Van Rompuy vrea să finanţeze UE printr-o pleiadă de taxe impuse la nivel naţional, între care una pe combustibil şi una pe călătoriile cu avionul.

Van Rompuy a devenit recent membru al exclusivistului grup Bilderberg, alcătuit din oameni de afaceri, aristocraţi şi politicieni suspectaţi şi acuzaţi că „trag sforile” din umbră. Din acest motiv, Van Rompuy a fost ridiculizat pe Internet drept „preşedintele Bilderberg”, în sensul că el ar fi fost impus de grup la preşedinţia UE.

Este important de remarcat faptul că, în discusul ţinut după ce a fost desemnat, Herman Van Rompuy a declarat că odată cu apariţia funcţiei de preşedinte al UE, s-a mai făcut un pas în procesul de formare a unicei guvernări mondiale.

2009 este, de asemenea, primul an al guvernantei globale, prin crearea G20 (grupul ce coordoneaza economia mondiala-n.n.) in mijlocul crizei financiare. Conferinta dedicata climatului din Copenhaga este un alt pas spre managementul global al planetei noastre.

(declaratie din cadrul materialului video al articolului – nota si traducerea noastra).

Material din care se vede si teatrul negocierilor jucat de liderii europeni in summit-ul care a decis presedintele si “ministrul de externe al UE. Ei bine da, aproape oficial, Van Rompuy este “ales” ca presedinte al UE in urma unei intalniri a Bilderberg:

However, the events at the secretive Bilderberg Group dinner NEW_WORLD_ORDERlast week clearly tell another story: he is definitely pursuing the job as the first EU President. During the dinner, he held a talk in which he elaborated on how the European Union could be financed directly, as opposed to the indirect financing mechanisms today. He rejected “green” taxes for the purpose, as they would fade away over time, and instead proposed EU-wide taxes on financial transactions, much like the infamous Tobin tax.[…] Clearly, he felt uncomfortable being quoted as proposing EU-wide taxes, right now, just before a decision about the appointment of the first EU president has to be made. He went as far as publishing a part of his secret speech in a press release in order to control the damage.

Foarte interesant material despre cariera politica a lui Herman Van Rompuy: se lanseaza in tinerete ca un aprig conservator catolic in politica belgiana. Ajunge la sefia crestin-democratilor si aproba, in 1990, una din legile cele mai permisive fata de avort din Europa. Jurnalistul care a scris articolul de fata a fost demis, in acel an, de la The Wall Street Journal, pentru faptul ca a descris critic evenimentul!

Devine prim-ministru intr-un timp de criza belgiana grava, si se face remarcat prin folosirea unor tertipuri dintre cele mai jenante pentru a evita un vot decisiv din parlament care sa duca la separarea flamanzilor si valonilor dintr-un district electoral intern. Cum Belgia este vazuta, insa, ca o micro-U.E., era mult prea mult pentru “unionisti” sa fie permisa o criza structurala a acestei tari, lucru ce ar fi demonstrat ca se pune la cale o constructie continentala – UE – in conditiile in care ea functioneaza nedemocratic inca de la nivel micro.

Jurnalistul concluzioneaza afirmand, ironic, ca UE are nevoie de acest gen de lideri politici, gata sa renunte la valorile in care odata au crezut si gata sa foloseasca mijloace nedemocratice pentru a impune decizii impotriva vointei populare.

3 Comments

 1. ? says:

  Si ceilalti doi contracandidati tot bilderbergi erau: http://www.youtube.com/watch?v=0gZ7gDBs5WY

  Pe mine ma mira altceva, atitudinea presei autohtone, sau cel putin din partea Cotidianului.

  http://nu-suntem-prosti.blogspot.com

 2. Mircea Puscasu says:

  ASCOR-Suceava
  organizeaza conferinta

  BIOETICA TEHNOLOGIEI INFORMATIONALE
  – cipul controlului total –

  sustinuta de
  Pr.Prof.Dr. Mihai VALICA

  joi, 26 noiembrie 2009, ora 18
  sala de conferinte a
  Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor

Leave a Comment