Cateva cuvinte despre alegeri

Asociatia Altermedia si-a exprimat parerea despre alegerile prezidentiale din 2009. Desi, prin tematica sa, blogul eurosceptic.ro nu are ca subiect politica interna din Romania, decat in masura in care aceasta e corelata de politica Uniunii Europene, as vrea sa spun cateva cuvinte despre alegeri. Din punctul meu de vedere, campania electorala a fost absolut execrabila, prin josniciile la care s-au dedat unii candidati si sustinatori ai acestora.

Dealtfel, era de asteptat sa se ajunga la asa ceva, intr-o tara in care oamenii nu voteaza pentru ceva sau cineva ci numai impotriva a ceva, respectiv a cuiva. In consecinta, politicienii au renuntat la prezentarea unor argumente rationale (pe care oricum nu prea le au) si s-au marginit la atacarea adversarilor, intr-un spectacol dezgustator. N-as vrea sa dezvolt aici aceasta tema.

Lucrurile sunt foarte simple. Romanii au de ales intre doua personaje politice . Stim cu totii despre fiecare in parte ce-i poate pielea. Vom afla ce prefera romanii in seara zilei de 6 decembrie (sigur, facand abstractie de eventualele fraude). Versurile urmatoare cred ca se potrivesc de minune situatiei de fata:

Ascultă-mă să-ţi spui: e rău a fi supus,
La oricare tiran; dar slugă la măgar,
E mai umilitor, şi încă mai amar.
“ (Cîinele şi măgarul, Grigore Alexandrescu)

4 Comments

 1. Razvan says:

  Nu stiu cam in ce masura se potrivesc pentru situatia actuala , cert e ca magarul e calarit de o oarecare ” bunicuta rosie ” si capitanul pervers vrea sa aiba toata flota la degetul mic ;)

 2. Sitizan says:

  @ Razvan
  De acord cu prima idee, te contrazic la a doua, dintr`un simplu motiv: care flota ?

 3. hop si eu says:

  Bunicuta rosie nu mai are nici o putere reala in PSD de vreo 10 ani. In mandatul din 2000-2004, taticu’ pesedistilor era Adrian Nastase. In mare masura este si acum, dar avand imaginea sifonata (si o infrangere la activ in fata lui Basescu) nu si-a mai permis sa candideze.

  Observatie: Comparatia dintre Geoana si magarusul din Shrek si-a confirmat din plin justetea in seara alegerilor, cand Geoana a topait ca un magar, crezand ca a castigat alegerile. Dar in dimineata urmatoare s-a trezit asa cum e si a fost dintotdeauna – un prostanac, asa cum prea bine l-a caracterizat Iliescu.

 4. Razvan says:

  pai Romania , evident :))) ca prima flota s a dus pe apa Sambetei :)))

Leave a Comment