Porunca de la UE: Eliminati accizele la produse de lux!

In grija ei fata de mai instaritii cetateni europeni, autoritatile de la Bruxelles au hotarat sa fie eliminate toate accizele la produsele de lux. Conformandu-se directivei 2008/118/CE care reglementeaza regimul general al accizelor, Romania a eliminat din 2010, accizele la urmatoarele produse, considerate de lux:

 • confectii din blanuri naturale (cu exceptia celor de iepure, oaie, capra) pentru care se platea o o acciza de 45%;
 • articole din cristal pentru care se platea o acciza de 15%;
 • bijuterii din aur si/sau din platina, cu exceptia verighetelor, pentru care se platea o acciza este de 10%;
 • parfumuri pentru care se platea o acciza de 35%, cu exceptia apelor de parfum pentru care se platea o acciza de 25%;
 • ape de toaleta pentru care se platea o acciza de 15%;
 • ape de colonie pentru care se platea o acciza de 10%;
 • arme si arme de vanatoare, altele decat cele de uz militar, pentru care se platea o acciza de 100%.

Cei mai „fericiti” de aceste reduceri vor fi, desigur, somerii, angajatii cu venituri mici (de exemplu profesorii), pensionarii etc. care se vor grabi sa-si cumpere haine din blana de vulpe, bijuterii de aur, parfumuri straine si arme de vanatoare! Pe de alta parte, accizele la tutun si alcool se maresc, tot la cerinta UE, ceea ce va duce la scumpiri de peste 20%. De asemenea, valoarea accizelor la benzină şi derivatele ei urmează să fie majorate de la 1 ianuarie 2010 cu 50%, potrivit proiectul Legii bugetului de stat! Asta va duce in mod evident la scumpiri in lant la toate produsele de larg consum, cum ar fi cele alimentare!

Noua nu ne ramane decat sa-i multumim din inima guvernului Romaniei pentru grija deosebita pe care ne-o poarta! Si daca tot se vor ieftini armele de vanatoare, parca mi-as cumpara una sa-i „vanez” pe … politicienii romani!

2 Comments

 1. razvratitul says:

  eu am sa incep sa imi fac friptura de blana de vulpe amestecata cu blana de urs. si musai le pun cercei de platina in urechi si in nas.
  si ca beutura am sa imi pun pahar de apa de toaleta (nu din WC) spritat cu apa de cologne.
  am sa imi cumpar vreo 300 de kile de gloante si am sa le scot praful de pusca, pe care il voi folosi pe post de motorina. poate ajung dracului pe luna (macar eu sa fiu primul) ca m-am saturat de idiotii care isi plimba cururile pe banii mei.

 2. razvratitul says:

  sa nu fiu misandru: si idioatele!

Leave a Comment