Europarlamentarul Nigel Farage l-a facut „carpa de podele” pe presedintele Consiliului European

Presedintele Consiliului European (si nu „al Uniunii Europene” cum auzim la ziaristii „profesionisti” romani), Herman van Rompuy, a suportat, la prima sa aparitie in plenul Parlamentului European, cateva cuvinte usturatoare de la europarlamentarul britanic Nigel Farage, un personaj adesea prezent pe saitul nostru.

Liderul grupului Europa Libertatii si Democratiei, eurosceptic si militant activ pentru retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana, Nigel Farage l-a numit „carpa” pe inaltul oficial european si l-a comparat cu un functionar de banca, conform Radio Romania Actualitati.

„Nu intentionez sa fiu nepoliticos, dar realmente, aveti carisma unei carpe de sters podelele si semanati cu un mic functionar bancar”, a declarat Farage. „Cine sunteti dumneavoastra? Cine a votat pentru dumneavoastra? Nu auzisem niciodata vorbindu-se despre dumneavoastra, nimeni din Europa nu auzise niciodata de dumneavoastra”, a continuat Nigel Farage, facand aluzie la faptul ca van Rompuy a fost desemnat de birocrati pentru functia sa si ca este complet necunoscut publicului.

“Dar simt ca sunteti competent, capabil si periculos”, a precizat britanicul, dand ca exemplu Grecia, cu dificultatile ei financiare, care “a fost redusa la nimic mai mult decat un protectorat, de când ati preluat puterea”.

„Veniti din Belgia, care este mai degraba un non-stat”, a adaugat Farage.

Reactionand la interventia lui Nigel Farage, presedintele Parlamentului, Jerzy Buzek, a apreciat ca „astfel de atacuri personale nu sunt tolerate” in plenul Parlamentului European.

Herman van Rompuy s-a rezumat sa afirme ca a asistat la o interventie pe care o „desconsidera”, dar ca nu doreste sa intervina pe aceasta tema.

2 Comments

  1. Aurelian says:

    Ma bucur ca acest Farage l-a pus la punct pe Rompuy,dar greseste cand spune ca doar Grecia a fost transformata in protectorat.Aşa s-a intamplat cu toate statele membre.

  2. cosmin says:

    Indiferent cata dreptate are in a-l ataca pe cvasi-necunoscutul presedinte al Consiliului, interventia lui e descalificata total de afirmatia privind statutul Belgiei. Competentele unui om n-au nicio legatura cu provenienta lui. E genul de argument tip Vadim.

Leave a Comment