Presedintele polonez a murit intr-un accident aviatic in Rusia.

kacinsky
Un avion in care se aflau presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, sotia acestuia, Maria, guvernatorul Bancii Centrale din Polonia – Slawomir Skrzypek, seful Statului Major – Franciszek Gagor si alti demnitari polonezi s-a prabusit in apropierea aeroportului Smolensk, din vestul Rusiei. Delegatia poloneza urma sa mearga la Katyn pentru a comemora asasinarea a mii de ofiteri polonezi in al doilea Razboi Mondial.

Ministerul de externe al Poloniei a declarat ca, la aterizarea pe aeroportul militar din Smolenks, avionul prezidential s-a lovit de varfurile copacilor din apropiere din cauza cetii dense. Avionul efectua o cursa pe ruta Varsovia – Smolensk, iar la bordul acesteia se aflau 96 de persoane, dintre care 88 faceau parte din delegatia oficiala poloneza, a anuntat Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta, citat de AFP.

Lech Kaczynski (18 iunie 1949 – 10 aprilie 2010) a fost presedintele Poloniei si co-presedintele partidului Dreptate si Justitie. Din 2002 si pana in 2005 a fost primarul Varsoviei, functie pe care a parasit-o in decembrie 2005, cand a fost ales presedinte. A fost cunoscut pentru atitudinile sale eurosceptice.

2 Comments

  1. chisinauian says:

    de ce nu continuati? vreti sa spuneti ca ar fi putut fi omarat intentionat din cauza euroscepticismului?

  2. Sigur ca se pot face speculatii despre cauzele prabusirii avionului in care se afla presedintele polonez, dar adevarul oricum nu avem de unde sa-l stim; si nici care ar fi fost motivele pentru care ar fi fost asasinat (daca despre asta a fost vorba).

Leave a Comment