UE interzice becurile cu incandescenta!

Daca ati mai vizitat in ultima vreme un magazin cu produse electrice, ati constat probabil ca becurile incandescente de 100w au disparut. Acest lucru nu e intamplator, ci reprezinta doar un pas intermediar din procesul prin care UE va interzice complet becurile cu incandescenta pana in 2015. Becurile de 100w au fost interzise de la sfarsitul anului trecut in UE, iar cele de 75w din luna septembrie a acestui an! Oare cati romani sunt macar constienti de acest lucru?

Un om de afaceri german a reusit totusi sa „pacaleasca” totusi legislatia UE, si sa vanda in mod legal becuri de 75w si 100w! Mai precis, conform Reuters, Siegfried Rotthaeuser a clasificat becurile de 75 & 100 watti ca „mici dispozitive de incalzire”, vanzandu-le sub numele de „heatballs„. Oricum, la cum evolueaza lucrurile, cetatenii din UE vor ajunge sa cumpere becuri de incandescenta de pe piata neagra. Recomandam romanilor sa-si faca stocuri consistente de becuri incandescente, daca mai vor sa se bucure de o lumina artificiala calda, clara si mai putin daunatoare ochilor!

2 Comments

  1. Ciprian says:

    Mai mult, aceste becuri cauzează autism și alte afecțiuni ducând la îndobitocirea pe care ne-o doresc „stăpânii” noști europeni… trist dar adevărat

  2. valeria says:

    e veche

Leave a Comment