Nick Griffin despre „incalzirea globala”

15.2.2011: Discursul a fost rostit cu ocazia dezbaterii in Parlamentul European a unei propuneri privind instalarea de limitatoare de viteza pentru camionete comerciale, la nivelul UE.

De fiecare data cand aud cum colegii mei discuta despre moduri de a scoate mai multi bani de la oamenii de rand, in numele „schimbarii climatice”, sunt uimit de doua lucruri. In primul rand, nimeni nu mai foloseste expresia „incalzire globala”. E clar ca ei isi dau seama ca publicul a devenit extrem de sceptic fata de aceasta pseudo-stiinta, si de propaganda mincinoasa privind ursii polari aflati in pericol de a se ineca, mai ales ca se inregistreaza recorduri de temperaturi scazute in aceasta iarna, pe tot globul (in Europa si America de Nord, dar si in Asia; Coreea de Sud se confrunta cu cea mai rece iarna din ultima suta de ani).

Al doilea lucru care ma uimeste este parcul de masini din fata parlamentului, in care vezi o multime de Porsche-uri, Mercedes-uri, BMW-uri, SUV-uri, masini de lux etc. care apartin unor oameni ce vor sa le faca viata tot mai grea celor care transporta bunuri cu autovehicule comerciale. Si totul de dragul unei dogme care se bazeaza pe statistici discreditate, o dogma sustinuta de o clica de asa-zisi oameni de stiinta, finantati de puternice interese comerciale – Al Gore, Printul Charles, Shell si Goldman Sachs – toti acestia dorind sa se imbogateasca din subventiile pentru „energiile regenerabile” si din comertul cu „emisii de carbon”.

In timp ce apreciez eforturile unor parlamentari europeni de a respinge excesele isteriei privin dioxidul de carbon, adevarul crud e ca oricine sustine teoria aberanta a „incalzirii globale provocata de om”, este un colaborator al celei mai criminale inselatorii din istorie. Da, criminala, nu numai pentru ca reprezinta o hotie ordinara ale carei victime sunt cetatenii europeni, dar, de asemenea, aceasta teorie condamna la moarte sute de mii de oameni din tarile sarace, prin ocuparea unor suprafete tot mai mari de teren agricol cu culturi pentru biocombustibili, subventionate de UE. Fireste, asta mareste profiturile companiei Monsanto de exemplu, care plateste calatorii de placere unor europarlamentari la plantatiile sale de palmier din Malaiezia. Asa ca totul e in regula, nu?!

Nu, nu este! Pentru ca aceasta teorie a „incalzirii globale” ne distrage atentia de la adevarata criza – nu faptul ca eliberam dioxid de carbon din combustibili fosili e problema, ci faptul ca rezervele de combustibili fosili sunt limitate. Am ajuns probabil la apogeul petrolului (maximul global al productie mondiale), petrol pe care se bazeaza in mod fundamental civilizatia noastra. Fiecare zi pierduta pe discutii privind limitatea emisiilor de dioxid de carbon (care e de fapt cel mai important fertilizator natural) este o zi pierduta in lupta de a sustine o populatie tot mai mare cu tot mai putina energie disponibila. Daca nu ar fi o asemenea tragedie, ar fi o farsa!

Leave a Comment