Dinu Patriciu: Euro va muri.

Miliardarul Dinu Patriciu a intrat în atenţia publicului cu nişte declaraţii cel puţin şocante. “Euro va muri. Nu ştiu cât mai are de trăit, depinde de sumele pompate din banii contribuabililor, până când aceştia se vor plictisi în tot felul de ajutorări falimentare” a declarat omul de afaceri. Totodată, el a spus, în emisiunea lui Stelian Tănăse, de la Realitatea TV, că adoptarea euro o fost greşeala Greciei.

Potrivit lui Patriciu, BNR face o foarte mare greşeală stabilind ca ţintă adoptarea euro. “Adoptarea monedei unice nu numai că a fost o măsură prematură, a fost abuzivă, inutilă şi nocivă. După introducerea monedei euro s-a produs un decalaj de competitivitate între nordul şi sudul continentului”. El şi-a argumentat declaraţia precizând că nu se pot pune culturi diferite sub aceeaşi umbrelă monetară, iar din această diferenţă de competitivitate pornită de la diferenţe de tradiţii şi de cultură, niciodată un grec, un român, un italian sau un spaniol nu va avea aceeaşi productivitate ca şi un neamţ.

Întrebat de moderatorul emisiunii care a fost cea mai mare greşeală a Greciei, Patriciu a susţinut că greşeala fatală a Greciei a fost tocmai adoptarea euro. “Grecia nu va fi salvată nici în 300 de ani, nu în 30 de ani. Greşeala fatală a Greciei a fost adoptarea euro, pentru că este o unitate de măsură falsă faţă de modul ei de a produce. Când citesc despre situaţia din Grecia văd situaţia din România de azi, pentru că exact de aceleaşi racile suferim şi noi”.

UPDATE: Un comentariu interesant legat de acest subiect puteti citi aici: www.napocanews.ro

2 Comments

  1. gtk says:

    Cam dobitoc securistu` de Patriciu…logic ca ” moneda euro va muri”, dar la fel de logic si rational, asta se va intampla doar cand va fi inlocuita de moneda unica mondiala :-)))

  2. razvan says:

    esti sigur ca proprietatile tale nu au nimic in comun cu contribuabilul roman.nu uita//cineva acolo sus(DUMNEZEU) nu doarme

Leave a Comment