Traian Basescu sustine ideea Statelor Unite ale Europei

Aflat la Sulina, presedintele Romaniei a facut mai multe declaratii prin care si-a exprimat sustinerea pentru ideea de a transforma Uniunea Europeana in „Statele Unite ale Europei„, dupa modelul Statelor Unite ale Americii.

Când nu ai forţă economică, nu poţi să fii nici forţă militară. Degeaba ataci Libia, că nu câştigi războiul, iar securitatea este fundamentală. Securitate nu se poate decât cu bani, iar banii nu pot fi făcuţi decât cu o economie performantă. O economie fragmentată cu politici diferite în 27 de state nu ne face competitivi din punct de vedere economic. Trebuie să decidem repede, în următorii 2-3 ani, dacă vom crea Statele Unite ale Europei sau nu„, a declarat Traian Băsescu. „Numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o putere economică şi militară. Altfel, Europa va rămâne o carte de istorie a lumii, în care vei putea citi despre cele mai sofisticate şi importante culturi, va avea bogăţia istoriei în spate„, a mai adaugat Basescu.

Orice comentariu, cred, este de prisos.

5 Comments

  1. Vasi says:

    Il mai opreste cineva pe acest nemernic? M-am saturat sa vad cum lupta impotriva natiunii romane, cum se zbate sa dezintegreze aceasta tara.

  2. gtk says:

    Cam are dreptate aici Baselu`…daca or fi sincere declaratiile sale.

  3. @Claudiu Mi se pare genul de afirmatii alarmiste tipice pentru propagandistii UE. Cu alte cuvinte, cetatenii europeni trebuie sa sustina o idee falimentara (moneda euro) si extrem de costisitoare, fiindca altfel ar putea izbucni un razboi mondial? Mai sunt oameni care inghit asa ceva?!

Leave a Comment