Protectionismul economic al UE.

Au trecut 4 ani de cand Romania a intrat in UE. Situatia actuala a tarii noastre este evident mai proasta decat in urma cu 4 ani. Sigur, se poate da vina pe „criza globala”, pe coruptia dint tara… dar chiar si eurofilii convinsi sunt nevoiti sa recunoasca faptul ca aderarea noastra la UE nu ne-a adus nici un fel de avantaj pe plan economic. Ci dimpotriva!

In ciuda propagandei oficiale, nu exista in momentul de fata comert liber in UE. UE e foarte protectionista fata de comertul cu tari din afara spatiului european, dar e foarte protectionista si in interiorul ei. Nu poti sa exporti multe produse din Europa de Est in Vest, fiindca nu indeplinesc conditiile impuse de UE. Multe dintre reglementarile UE au fost propuse de sindicate de producatori din Europa de vest, tocmai in scopul acesta.

Pe de alta parte, producatorii occidentali isi varsa toate mizeriile in est, distrugand multi producatori autohtoni. Asta o vedem foarte bine si in tara noastra; e suficient sa va uitati pe rafturile unui hypermarket si sa vedeti din ce tari sunt produsele efective. Practic, UE este impartita in tari de mai multe categorii; Romania facand parte, evident, din cea mai proasta categorie, si anume aceea de colonie economica. Cine nu intelege acest lucru, dupa 4 ani de experienta ca tara membra UE, este un naiv (ca sa nu zic prost) iremediabil.

Leave a Comment