Basescu: dictator in tara, sluga umila la straini.

Titlul exprima cred cel mai bine caracterul presedintelui Traian Basescu. Pentru inceput as dori sa justific faptul ca presedintele Basescu e un dictator. Dictator nu inseamna neaparat un personaj de genul Hitler, Stalin sau Mao. Un dictator este un om politic care concentreaza in mainile sale o mare parte din puterile de stat. Dictatura a aparut ca institutie in perioada republicana din Roma antica, si dictatorul era un conducator militar ales caruia i se confereau puteri extraordinare pe o perioada strict limitata, de 6 luni, in conditiile in care republica romana era in primejdie. Fireste, termenul a capatat si alte conotatii ulterior.

In ce priveste Romania actuala, Traian Basescu controleaza in mod evident guvernul si politicile sale (printr-un prim ministru marioneta), controleaza PDL-ul, UNPR-ul si probabil alte partidulete, gen PP-DD, controleaza serviciile secrete cele mai importante si conducerea altor institutii de forta ale statului (politie, armata, jandarmerie), controleaza in mod evident DNA-ul si o mare parte din justitie, dicteaza politica externa a Romaniei… si lista ar putea continua. Dealtfel, insusi Basescu se considera un dictator, comparand Romania cu o nava aflata in furtuna (criza), el fiind desigur capitanul navei respective.

Apropo de politica externa, fiindca aici vroiam de fapt sa ajung. Pe cat de dictator este in tara, pe atat de umil se dovedeste in fata strainilor. Ii serveste pe toti, si de la est si de la vest, in speranta ca acestia il vor sustine in fruntea Romaniei. Multi cred de exemplu, ca urmare a unor declaratii mai vechi, ca Basescu ar fi „antirus”. Este doar o amagire: in realitate, Basescu sustine foarte bine interesele economice ale Rusiei din tara noastra. E suficient sa ne gandim doar la privatizarea Alro Slatina si la faptul ca noi cumparam cel mai scump gaz din Europa de la rusi. Slujirea „licuriciului mare” de dincolo de ocean nici nu mai trebuie probata, fiind atat de evidenta.

Dar revenind acum la tematica acestui site, e evidenta si atitudinea de sluga umila a lui Traian Basescu fata de granzii Uniunii Europene.  Acum doua zile, Basescu a afirmat urmatoarele:  „Crearea Statelor Unite ale Europei printr-o mai mare cedare de suveranitate de către statele membre reprezintă singura soluţie pentru ca UE să rămână competitivă la nivel global”. Nu e nici prima data cand Basescu vine cu asemenea afirmatii.

Singura soluţie pentru ca UE să fie un conducător al politicilor globale este o integrare profundă. Soluţia corectă este realizarea Statelor Unite ale Europei. Va trebui mai devreme sau mai târziu să ne punem la un loc suveranitatea pentru a realiza o UE suverană capabilă pe ansamblul ei să stea în competiţie cu marii actori globali”, a spus Băsescu, conform Mediafax. El a recunoscut că această viziune a sa “depăşeşte limitele actuale ale Uniunii”.

Mai multe articole despre acest subiect puteti gasi pe site-ul Frontpress.ro:

BASESCU continua sa faca propaganda in favoarea STATELOR UNITE ale EUROPEI!

Basescu a vandut Romania birocratilor de la Burxelles 

Statele Unite ale Europei, obsesia prezidentiala! Fetis personal sau obedienta in fata ocultei internationale? 

Basescu recidiveaza! Presedintele sustine obsesiv “Statele Unite ale Europei”! 

Băsescu şi Noua Ordine Mondială: Fără CEDAREA MASIVĂ DE SUVERANITATE, Europa nu va mai fi o putere 

Leave a Comment