Premierul ungar critica dur UE, comparand-o cu fosta URSS.

În timp ce premierul român se milogeşte ipocrit la mai marii UE în legătură cu “ascensiunea extremismului de dreapta”, cerând condamnarea unui partid eurosceptic olandez iar preşedintele Băsescu, plin de slugărnicie, cere de câte ori are ocazia înfiinţarea “Statelor Unite ale Europei”, primul ministru al Ungariei, Viktor Orban, atacă dur UE, comparând-o cu fosta URSS. Despre Comisia Europeană, Victor Orban afirmase anterior, pe bună dreptate dealtfel, că „nu are legitimitate democratică„.

Jose Manuel Barroso, preşedintele CE a replicat, afirmând că “cei care compară Uniunea Europeană cu URSS arată o absenţă totală de înţelegere a ceea ce este democraţia”. Aceeaşi comparaţie a UE cu fostul imperiu sovietic a făcut-o şi lidera Frontului Naţional şi candidată la funcţia de preşedinte al Franţei, Marine Le Pen, într-un interviu acordat pentru cotidianul Adevărul.

Joi, la Budapesta, cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni şi în faţa a 250.000 de persoane, Orban a mai apărat în discursul său suveranitatea naţională a Ungariei şi i-a criticat pe birocraţii europeni. “Nu vom fi o colonie”, a declarat acesta şi a spus că “ungurii nu se vor supune niciodată dictatelor străine”. El a amintit deasemenea revolta anticomunistă din 1956, înăbuşită de tancurile sovietice. Relaţiile dintre Ungaria şi liderii de la Bruxelles s-au deteriorat şi după ce, în urmă cu câteva zile, UE a votat îngheţarea a 495 de milioane de euro din fondurile de coeziune destinate Ungariei, fapt fără precedent.

2 Comments

 1. crayven says:

  Premierul ungar care isi construieste impreuna cu partidul sau cel mai totalitar si represiv regim de la ’89 incoace „critica” UE?
  Ce gluma buna.
  Presa din Ungaria nu mai are voie – da, am zis VOIE – sa zica nimic ce nu e pe placul guvernantilor care au tendinte neo-naziste si ( atentie pe romani ) iredentiste /revizioniste.
  De fapt partidul lor de la putere si-a exprimat CLAR opinia asupra „UNgariei Mari”.

 2. nicu constantin says:

  Bravo ,premierului ungar Victor Orban.Eu sint roman dar mai degraba as vota pentru unirea Transilvaniei cu Ungaria care are un premier patriot ,om care tine cu poporul lui ,nu ca gunoiul sionist Traian Basescu ,sluga imputita a Europei imperialist -fasciste, jidan tradator. Tot guvernul Romaniei este infectat de jidani tradatori.Romani trezitiva ,altfel or sa va puna jidanii in lanturi !

Leave a Comment