„Uniunea Europeană este noul comunism, iar voi sunteți niște infractori de drept comun”

Europarlamentarul britanic Nigel Farage, lider al Partidului Independenţei din Marea Britanie (UKIP) şi al grupului parlamentar „Europa pentru Libertate şi Democraţie”, a atacat dur în plenul Parlamentului măsurile fiscale impuse Ciprului de Comisia Europeană. Într-un discurs rostit miercuri, dl. Farage a atras atenția că oficialii Comisiei Europene (guvernul unional) sunt niște „infractori de drept comun” care fură banii cetățenilor pentru a susține un eșec – proiectul euro.

„Cu 25 de ani în urmă, doamna Thatcher a văzut adevărul din spatele proiectului european, a înțeles că este vorba despre a lua democrația de la statele independente și a o da unor oameni care în principiu nu pot fi trași la răspundere pentru ce fac. Doamna Thatcher a văzut foarte clar că proiectul nu va funcționa și că este unul periculos. Am încercat, la rândul meu, să prezic următoarele evoluții, pe măsura ce dezastrul euro avansa. Însă nici cel mai pesimist discurs al meu nu a putut prevedea, domnule [comisar Oli] Rehn, că dvs. și alții din Troika veți ajunge la nivelul de infractori de drept comun: furați bani din conturile oamenilor, în incercarea de a propti acest eșec total care este proiectul euro.

Ați încercat să luați bani de la micii investitori, încălcând propriile promisiuni din 2008. Cu acest precedent, ne uităm către Spania, unde există o rată a falimentelor de 45% și vedem care e ‘planul de salvare’ a celorlalte țări. Mesajul dumneavoastră transmis către investitori e limpede: scoateți-vă banii din zona euro, înainte de a vă fi furați!

Ce-ați făcut în Cipru echivalează cu a trage clopotele de înmormântare pentru încrederea oamenilor. Cât de ironic să-l vezi pe prim-ministrul rus Dimitri Medvedev, care compară acțiunile Comisiei cu unele decizii luate de autoritățile sovietice. Și acum vine o propunere germană ne spune să confiscăm proprietăți ale cetățenilor din statele din sud-est. Această Uniune Europeană înseamnă comunism pur, putere fără limite, un val de mizerie pentru cetățeni și cu cât scăpăm mai repede de voi, cu atât mai bine.

Și ce facem noi aici, în Parlament? Avem capacitatea de a cere socotealî Comisiei. Am să depun o moțiune și mă întreb câți dintre dumneavoastră au curajul să o susțină. Mă îndoiesc sincer că o veți face. Domnilor, Parlamentul European întreține o ficțiune federală care nu mai este sustenabilă astăzi”.

Nigel Farage a devenit cunoscut prin pozițiile sale dure și mai ales prin discursurile tăioase și critice fără perdea la adresa unor înalţi oficiali ai Uniunii Europene, cărora le reproşează că au pierdut orice legătură cu voinţa democratică şi cu agenda cetăţenilor care îi plătesc din banii lor.

4 Comments

 1. MITIT-eu says:

  Doresc sa-i ofer pe aceasta cale dlui. FARAGE un mititel traditional cu BICARBONAT! Le zice bine tipul asta…!

 2. FS says:

  din punctul meu de vedere UE este cea mai buna constructie politica

 3. Radu says:

  Uniunea Sovietica a practicat un internationalism de tip comunist sub lozinca „proletari din toate tarile uniti-va”.

  Uniunea Europeana practica un internationalism de tip capitalist sub lozinca (nerostita dar practicata) „capitalisti din toate tarile uniti-va ”

  Timp de secole cetatenii si-au aparat statele iar statele au vegheat la respectarea drepturilor si datinilor cetatenesti.

  Statele inglobate in U.E.sint „reformate „,isi pierd din prerogative si din suveranitate iar cetatenii lor sunt lasati fara aparare in mina companiilor multinationale care ii transforma in sclavi moderni.

  Comunismul a fost un experiment ratat pe drumul catre Globalizare
  de aceea a si fost intrerupt .
  El avea un mare defect si anume putea aluneca foarte usor in nationalism comunist sau socialist si incurca foarte mult agenda globalista.Vezi cazul Romaniei, Koreei de Nord sau URSS,care avea pretentii de a tutela lagarul socialist.
  Marsul catre globalizare continua de data aceasta nu sub conducerea politica a statelor ,care se dilueaza din ce in ce mai mult ci sub presiunea detinatorilor de mari capitaluri ,FMI BM, BE,si multe alte banci si companii multinationale care nu au mama nu au tata nu au patrie adorata si vor scoate din asta maximum de profit.
  Ce ne asteapta ? Dumnezeu cu mila !!!

 4. Ionel says:

  Comunismul a fost epoca de aur a Romaniei cum nu a fost si nu va mai fi niciodata. Victorie socialismului!

Leave a Comment