Herman Van Rompuy va primi de la UE o „pensie” de aproape 1 MILION DE DOLARI pentru că a făcut NIMIC

Herman Van Rompuy, care i-a predat, luni, ștafeta conducerii Consiliului European polonezului Donald Tusk, va primi o ”alocație tranzitorie” de 210,290 de dolari pe an, până în decembrie 2017, relatează site-ul sputiniknews.com.

Fostul președinte al Consiliului European, belgianul Herman Van Rompuy, va fi răsplătit, în următorii trei ani, cu un milion de dolari, pentru că nu a făcut nimic, scrie The Telegraph.

Van Rompuy, al cărui post de președinte al Consiliului European a fost preluat, de luni, 1 decembrie, de fostul premier polonez Donald Tusk, va beneficia de o alocație tranzitorie de 210,290 dolari pe an, până în 2017.

În plus, Van Rompuy, care va fi pensionat va primi de la UE o pesnie pe viață de 81.700 de dolari pe an si un bonus de 33.000 de dolari, astfel încât veniturile sale in următorii trei ani vor fi de peste 900.000 de dolari, notează și Daily Mail.
Retras din politică, Rompuy, în vârstă de 67 de ani, a anunțat că își va dedica timpul scriind poezii Haiku și ținând prelegeri, ocazional, la Colegiul Europei.

În timpul mandatului său la șefia Consiliului European, Rompuy a fost ținta a numeroase critici, în special din partea euroscepticilor. Nigel Farage, liderul UKIP, l-a acuzat pe Rompuy că, pe durata șefiei sale, milioane de europeni au fost aduși în sărăcie și șomaj, ca urmare a crizei economice din UE, în timp ce belgianul ” a dat lovitura”.

Iar în timp ce Van Rompuy se va bucura în liniște de sutele de mii de dolari, în țara sa, Belgia, protestele oamenilor față de măsurile de austeritate, ce includ creșterea vârstei de pensionare, mărirea programului de lucru și tărierile din cheltuielile serviciilor publice, continuă. Luna trecută, peste 100.000 de oameni au participat la un marș anti-auteritate pe străzile din Bruxelles, sfârșit cu ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine. (activenews.ro)

Leave a Comment