Nigel Farage catre Tsipras: Scoateti-va tara din zona euro cu capul sus!

Nigel Farage, lider la Partidului pentru Independență al Marii Britanii (UKIP) a vorbit astăzi în Parlamentul European acolo unde premierul grec Alexis Tsipras a venit să îi liniștească pe cei care cred că după referendumul din 4 iulie Grecia ar putea ieși din zona euro.

În discursul său, Nigel Farage a spus că în aceste momente se vede falia dintre nordul și sudul Europei.

„În aceste momente, vedem o diferență culturală ireconciliabilă între Germania și Grecia. Între Nordul și Sudul Europei. Nimeni nu va recunoaște asta, dar proiectul european începe să moară. Popoarele Europei spun: nimeni nu ne-a întrebat dacă vrem asta, ni s-a impus.

Noi, cei care ne-am opus de la început, am realizat că popoare diferite, țări diferite și economii diferite nu pot fi puse cu forța laolaltă. Planul a eșuat. Nu e doar Grecia în situația asta. Toate țările de la Mediterana se găsesc cu moneda greșită. Nimeni nu are curajul să spună asta: E un nou zid al Berlinului, care acum se numește „euro”.

Domnule Tsipras, cred că sunteți conștient că țara dvs nu trebuia să intre în zona Euro de la bun început. Dar marile bănci, big bussines-ul și politicienii v-au forțat să intrați. Goldman Sachs, producătorii de armament ai Germaniei, toți au fost fericiți. Programul de bailout nu a fost pentru poporul grec, ci pentru băncile germane, franceze și italiene. Nu v-a ajutat deloc.Ar fi o nebunie să continuați pe acest drum.

Domnule Tsipras, ați convocat referendumul și ați fost amenințat. Juncker, chiar și domnul Schulz, președintele Parlamentului European, v-a amenințat. Și totuși poporul grec nu a fost intimidat. Domnule Tsipras, nu mai puteți avea tort. Dacă vă dau vouă, trebuie să le dea și altora. Așa că, domnule Tsipras, scoateți-vă țara din zona euro cu capul sus. Luați-vă democrația înapoi, controlul asupra țării. Da, o să fie greu la început, dar cu prietenii pe care-i are Grecia în întreaga lume, vă veți reveni”.

Leave a Comment