LA EI SE POATE. Guvernul polonez a retras drapelul UE din sala de presa

127178Drapelul UE, care trona la loc de cinste în sala unde au loc conferințele de presă ale guvernului polonez, a fost retras. Așa au constatat marți jurnaliștii, după o reuniune a cabinetului conservator al premierului Beata Szydlo.

Chiar dacă aprobă apartenența Poloniei la Uniunea Europeană, partidul din care face parte Beata Szydlo, Lege și Justiție (PiS) condus de Jaroslaw Kaczynski, are convingeri eurosceptice și pledează pentru o mai mare independență față de Bruxelles.

„Suntem membru al UE, un membru activ, însă am stabilit un principiu conform căruia reuniunile guvernului polonez și declarațiile de la finalul reuniunilor vor fi făcute pe fundalul unor drapele mai frumoase, în opinia mea: drapelul alb-roșu” polonez, a declarat Szydlo, întrebată cu privire la dispariția drapelelor europene din sală, conform Agerpres.

‘Respectând apartenența noastră la UE, vom desfășura o politică pentru a trage maxim de profit pentru cetățenii polonezi, pentru economia poloneză și patria noastră’, a subliniat premierul Poloniei, înconjurată de 12 drapele poloneze.  (activenews.ro)

One Comment

  1. Silvia says:

    Daca acolo au loc activitati strict legate de situatia Poloniei, nu vad ce ar aduce in plus afisajul unui steag reprezentativ Uniunii Europene, asta daca doar nu se insista pe prezenta lui. In rest, pur si simplu nu trebuie sa aiba o uniune influenta peste tot ceea ce tine de politica fiecarui stat in parte.

Leave a Comment