Uniunea Europeana: Dictatura in Ascensiune?

01-vladimir-bukovsky-d0b2d0bbd0b0d0b4d0b8d0bcd0b8d180-d0b1d183d0bad0bed0b2d181d0bad0b8d0b9-in-prague-photo-by-c2a9-petr-horcicka2de Patrick Wood

preluat de la http://www.augustreview.com

Vladimir Bukovski (n. 1942) este un faimos dizident al anilor 1960 – 1970. Rezident al Marii Britanii incepand cu 1976, cand URSS-ul l-a extradat la schimb pentru un prizonier comunist ostatic in Vest, Bukovsky a fost de atunci un critic dur al comunismului si socialismului.

Bukovsky a tinut un speech in timp ce vizita Bruxelles-ul in Februarie 2006. Acest speech a fost inregistrat si din fericire transcris de jurnalistul belgian Paul Belien. Il prezentam in intregime mai jos si trebuie citit cu atentie.

Observati referirea la Comisia Trilaterala in paragrafele scoase in evidenta. La acea vreme, componenta Comisiei Trilaterale era desemnata din randurile elitei globale din Japonia, Europa si America de Nord (in principal Statele Unite).

Acest scriitor si defunctul Antony Sutton (co-autori ai volumelor I si II, Trilaterale Deasupra Washington-ului) au sustinut cu tarie ca membrii Comisiei Trilaterale au deturnat Ramura Executiva a guvernului Statelor Unite, incepand cu alegerea in functia de Presedinte a membrului Comisiei, James Earl Carter in 1976. Exagerata influenta a Comisiei a continuat neabatuta si necontestata in fiecare Administratie de atunci incoace.

In timpul aceleiasi perioade de timp membrii europeni ai Comisiei Trilaterale erau ocupati cu crearea Uniunii Europene. De fapt, autor al Constitutiei UE intre anii 2002 – 2003 a fost membrul Comisiei Valery Giscard d’Estaing, pe vremea cand acesta era Presedinte al Conventiei pentru Viitorul Europei.

Uniunea Europeana serveste acum drept model pentru regionalizarea Americii de Nord, asa numita Uniune Nord Americana.

Astfel, nu este deloc o coincidenta ca exista frapante similaritati intre propusa Uniune Nord Americana si Uniunea Europeana – sunt croite din acelasi material, de catre aceiasi oameni. (Vezi Catre o Uniune Nord Americana pentru o expunere ce detaliaza implicarea Comisiei Trilaterale in America de Nord)

Conspiratie? Nu va lasati amagiti de aceasta mult uzata bracare elitista; toate acestea au fost infaptuite la lumina zilei ca oricine sa le poata vedea, asa cum si noi (editorul si defunctul Antony Sutton) am descoperit cu mai bine de 30 de ani in urma!

Transcriere a speech-ului din Bruxelles al Domnului Bukovsky

In 1992, intr-o situatie fara precedent, am avut acces la documentele secrete ale Comitetului Central si ale Politburo, acestea fiind clasificate secrete vreme de 30 de ani. Si inca sunt la ora actuala. Aceste documente arata foarte clar ca intreaga idee de a transforma piata comuna Europeana intr-un stat federal a fost convenita intre partidele de stanga ale Europei si Moscova drept un proiect colectiv, pe care liderul Sovietic Mihail Gorbaciov l-a numit in 1988-89, “casa noastra comuna Europeana”.

Ideea era foarte simpla. A inceput in 1985 – 1986 cand comunistii italieni l-au vizitat pe Gorbaciov, urmati de social-democratii germani. S-au plans cu toti ca schimbarile ce aveau loc in lume, in special dupa ce [Prim-Ministrul Britanic Margaret] Thatcher a introdus privatizarea si liberalizarea economica, amenintau sa distruga realizarile (cum le numeau ei) a generatii si generatii de socialisti si social-democrati – amenintau sa le inverseze complet.

De aceea singura metoda de a rezista acestui atac al capitalismului salbatic (cum il numeau ei) era sa incerce sa introduca aceleasi obiective socialiste in toate tarile deodata. Pana in acel moment partidele de stanga si Uniunea Sovietica se opusesera din toate puterile integrarii Europene deoarece o percepeau ca pe un mijloc de blocare a obiectivelor lor socialiste. Din 1985 si-au schimbat complet parerea. Sovieticii au ajuns la o concluzie si un acord cu partidele de stanga, anume ca daca actioneaza impreuna ar putea deturna si intoarce pe dos intreg proiectul European. In locul unei piete deschise ar obtine un stat federal.

In conformitate cu documentele [secrete Sovietice], 1985 – 1986 a fost momentul de cotitura. Am publicat majoritatea acestor documente. Le puteti gasi si pe internet. Dar conversatiile pe care le-au avut sunt intr-adevar edificatoare. Pentru prima oara intelegi ca este o conspiratie – nu-i de mirare, incercau sa-si pastreze ascunzisurile politice. In Est, Sovieticii aveau nevoie de o schimbare a relatiilor cu Europa deoarece intrau intr-o prelunga si foarte adanca criza structurala; in Vest, partidele de stanga se temeau ca vor fi inlaturate, ca isi vor pierde influenta si prestigiul. Deci era o conspiratie la care s-a participat deschis, asupra careia s-a convenit si ale carei detalii au fost bine stabilite.

In Ianuarie 1989, spre exemplu, o delegatie a Comisiei Trilaterale a venit sa-l vada pe Gorbaciov. Ii includea pe [fostul Prim Ministru Japonez Yasuhiro] Nakasone, [fostul Presedinte Francez Valéry] Giscard d’Estaing, [bancherul American David] Rockefeller si [fostul Secretar de Stat al Statelor Unite Henry] Kissinger. Au avut o conversatie placuta in care au incercat sa-i explice lui Gorbaciov ca Rusia Sovietica trebuia sa se integreze in institutiile financiare ale lumii, cum ar fi GATT, FMI si Banca Mondiala.

Chiar in mijlocul discutiei Giscard d’Estaing ia cuvantul brusc si spune: “Domnule Presedinte, nu va pot spune exact cand se va intampla – probabil in 15 ani – dar Europa are sa fie un stat federal si trebuie sa va pregatiti pentru asta. Trebuie sa va intelegeti cu noi si cu liderii Europeni, cum veti reactiona fata de acest stat, cum veti permite altor tari Est-europene sa interactioneze cu el sau cum sa devina parte din el, trebuie sa fiti pregatit.”

Asta se intampla in Ianuarie 1989, pe vremea cand Tratatul de la Maastricht [1992] nici nu fusese conceput. Cum naiba stia Giscard d’Estaing ce avea sa se intample in 15 ani? Si surpriza, surpriza, cum se face ca a devenit autorul Constitutiei Europene (in 2002 – 2003)? O foarte buna intrebare. Miroase a conspiratie, nu-i asa?

Din fericire pentru noi partea Sovietica a acestei conspiratii s-a naruit din timp si nu a atins punctul in care Moscova sa poata influenta cursul evenimentelor. Dar ideea initiala era sa aiba ceea ce ei numeau o convergenta, in care Uniunea Sovietica s-ar imblanzi intr-un fel si deveni mai mult social-democratica, in timp ce Europa de Vest ar deveni social-democratica si socialista. Apoi urma sa aiba loc convergenta. Structurile trebuiau sa se potriveasca. Din acest motiv structurile Uniunii Europene au fost construite initial sa poata fi ajustate, sa se potriveasca celor Sovietice. De aceea cele doua sunt atat de similare in functionare si structura.

Nu este un accident ca Parlamentul European, spre exemplu, imi aminteste de Sovietul Suprem. Arata ca Sovietul Suprem pentru ca a fost gandit si proiectat in acelasi fel. Similar, cand te uiti la Comisia Europeana, aceasta arata ca Politburo. Chiar cu exactitate, vreau sa spun, exceptie facand faptul ca ea are 25 de membri iar Politburo avea 13 sau 15. In afara de aceasta diferenta cele doua organisme sunt exact la fel, nu raspund in fata nimanui, nu sunt direct alese de nimeni. Cand observi toata aceasta bizara activitate a Uniunii Europene cu cele 80.000 de pagini de reglementari ale sale, pare a fi Gosplan. Am avut o organizatie care planuia totul in economie, pana la ultimul surub si ultima piulita, cu cinci ani in avans. Exact acelasi lucru se intampla in Uniunea Europeana. Cand analizezi coruptia in EU, este exact acel tip Sovietic de coruptie, incepand de la varf spre coada mai degraba decat invers.

Daca treci in revista toate structurile si caracteristicile acestui emergent monstru European vei observa ca seamana din ce in ce mai mult cu Uniunea Sovietica. Binenteles este o versiune mai blanda a Uniunii Sovietice. Va rog, nu ma intelegeti gresit! Nu spun ca are un Gulag. Nu are un KGB – nu inca – dar privesc cu atentie acele structuri ca Europol-ul, spre exemplu. Ma ingrijoreaza cu seriozitate deoarece aceasta organizatie va avea probabil puteri mai mari decat KGB-ul. Vor avea imunitate diplomatica.

Va puteti imagina un KGB cu imunitate diplomatica? Vor trebui sa mentina ordinea si sa ne supravegheze pentru 32 de infractiuni (crime) – dintre care doua sunt cu adevarat ingrijoratoare, una se cheama rasism, cealalta se cheama xenofobie. Nici o curte judecatoreasca nu defineste asa ceva drept infractiune (crima) [nota ed: Jurnalistul Belien observa ca aceasta afirmatie nu este in intregime adevarata, Belgia face asta]. Deci este o noua crima si am fost deja avertizati. O persoana din guvernul Britanic ne-a spus ca cei care obiecteaza impotriva imigratiei necontrolate din Lumea a Treia vor fi considerati rasisti si cei care se opun continuei integrari Europene vor fi considerati xenofobi. Cred ca Patricia Hewitt a declarat-o public.

Astfel, am fost avertizati. Intre timp ne introduc si mai multa ideologie. Uniunea Sovietica a fost un stat condus prin ideologie. Ideologia de astazi a Uniunii Europene este social-democratica, etatista, si o mare parte din ea ia forma corectitudinii politice. Sunt foarte atent cum corectitudinea politica se raspandeste si devine o ideologie opresiva, nu mai vorbim de faptul ca interzic aproape peste tot fumatul acum. Uitati-va doar cum ii trateaza pe unii oameni, cum ar fi pastorul suedez care a fost persecutat cateva luni pentru ca a spus ca Biblia nu aproba homosexualitatea. Franta a legiferat aceeasi lege de penalizare a discursului incarcat de ura, in ceea ce ii priveste pe homosexuali.

Anglia ratifica si ea astfel de legi “hate speech”, referitoare la relatiile rasiale si acum la discursul religios, si tot asa. Ce observati, privita in perspectiva, este sistematica introducere a unei ideologii ce mai tarziu ar putea fi impusa prin mijloace opresive. Aparent acesta este intreg obiectivul Europol-ului. Altfel de ce am avea nevoie de el? Mie Europol-ul mi se pare foarte suspect. Observ cu atentie cine este persecutat si pentru ce, deoarece in acest domeniu sunt expert. Stiu cum incoltesc Gulagurile.

Pare ca traim intr-o perioada de rapida, sistematica si foarte consistenta dezmembrare a democratiei. Aruncati-va privirea pe acest Act Legislativ si Reglementant de Reforma. Transforma ministerele in legislaturi ce pot introduce noi legi fara sa se deranjeze sa anunte Parlamentul sau pe nimeni altcineva. Ma intreb imediat de ce avem nevoie de el? Anglia a supravietuit razboaielor mondiale, razboiului cu Napoleon, Armadei Spaniole, nu mai mentionez Razboiului Rece, cand ni se spunea ca in orice clipa putem avea parte de un razboi nuclear, si a facut asta fara o astfel de legislatie, fara sa ne suspende libertatile civile si fara introducerea puterilor specifice situatiilor de necesitate. De ce avem nevoie de el chiar acum? Acest proces ne poate transforma instantaneu tara intr-o dictatura.

Situatia actuala este cu adevarat cumplita. Partidele politice principale au fost complet acaparate de proiectul Uniunii Europene. Nici unul dintre ele nu i se opune. Au devenit corupte. Cine ne va apara libertatile? Pare ca ne indreptam spre un fel de colaps, un fel de criza. Pare ca cel mai probabil rezultat este un colaps economic al Europei, care va avea loc la momentul potrivit datorita cresterii cheltuielilor si taxelor. Incapacitatea crearii unui mediu competitiv, economia super-reglementata, birocratizarea, vor duce toate catre un colaps economic. In special ideea introducerii monedei euro a fost idee nebuneasca. Valuta nu ar trebui sa fie politica.

Nu am nici o indoiala. Va exista un colaps al Uniunii Europene asa cum si Uniunea Sovietica s-a naruit. Dar nu uitati ca atunci cand se intampla, va produce o asemenea devastare incat va fi nevoie de o generatie pentru recuperare. Ganditi-va doar ce se va intampla daca se va ajunge la o criza economica. Acuza reciproca intre natiuni va fi uriasa. Se poate ajunge la repercursiuni. Uitati doar ce numar mare de imigranti din Lumea a Treia traieste acum in Europa. Aceasta a fost politica promovata de Uniunea Europeana. Ce se va intampla cu ei in cazul unui colaps economic? Vom avea parte, probabil, ca si Uniunea Sovietica in ultimele sale zile, de o inimaginabila disputa etnica. Nu au mai existat in nicio tara astfel de tensiuni etnice precum in Uniunea Sovietica, exceptie fiind probabil Yugoslavia. Exact acelasi lucru se va intampla aici. Trebuie sa fim pregatiti pentru asta. Acest urias edificiu birocratic are sa se naruie peste noi.

Din aceste motive, si sunt foarte sincer in aceasta privinta, cu cat terminam mai repede cu Uniunea Europeana, cu atat mai bine. Cu cat se darama mai devreme cu atat va produce mai putin dezastru pentru noi si alte tari. Dar trebuie sa ne grabim pentru ca Eurocratii se misca foarte repede. Va fi dificil sa ii invingem. Astazi inca se poate. Daca un milion de oameni marsaluieste astazi in Bruxelles, vor da toti fuga in Bahamas. Daca maine jumatate din populatia Angliei refuza sa-si plateasca taxele nimic nu are sa se intample si nimeni nu va merge la inchisoare. Astazi inca putem face asta. Dar nu stiu care va fi situatia maine cu un Europol matur echipat cu fosti ofiteri Stasi sau Securitate. Orice se poate intampla.

Pierdem vremea. Trebuie sa-i invingem. Trebuie sa stam si sa gandim, sa convenim asupra unei strategii pentru a obtine efectul maxim prin cea mai scurta metoda. Altfel are sa fie prea tarziu. Ce spun? Concluzia mea nu este optimista. Pana acum, desi avem ceva forte anti-UE in aproape fiecare tara, nu este suficient. Pierdem si irosim timp.

Glosa Locala

Comitet Central – Cel mai inalt organism al Partidului Comunist in fosta URSS.

Europol – Organizatia de Impunere a Legii Europene.

Gosplan – Abreviere ruseasca reprezentand Comitetul pentru Planificare al Statului. Una din principalele sale indatoriri era crearea Planurilor Cincinale.

Gulag – vasta retea de lagare de munca/concentrare ce odata erau raspandite de-a lungul si de-a latul fostei URSS.

KGB – Abreviere ruseasca pentru Comitetul de Securitate a Statului. A fost organizatia perdea a politiei secrete si a agentiei de informatii a URSS din 1954 in 1991.

Tratatul de la Maastricht – initial, Tratatul Uniunii Europene (TUE), semnat pe 7 Februarie 1992 in Maastricht, Olanda. A dus la crearea Uniunii Europene.

Politburo – Prescurtare pentru Birou Politic, a fost organizatia executiva a partidului Comunist in fosta URSS.

Securitate –  politia secreta a Romaniei Comuniste.

Stasi – politie secreta si organizatie de informatii a fostei Republici Democrate Germane (Germania de Est).

Sovietul Suprem – cel mai inalt organ legislativ in fosta URSS.

One Comment

  1. Vasile Gheorghe says:

    Îmi crește inima cand mai văd un om autentic, care nu este luat de apă, de minciuna si diversiunea de azi mai perversă decat mai perversă decat comunismul, mai rapid distrugătoare.

Leave a Comment