Ești bărbat și alb (și creștin)? Te dăm afară de la serviciu! Ești femeie, negru sau mahomedan? Te angajăm!

Jon Holmes, actor de comedie și realizator de radio, a fost dat afară de la postul BBC Radio 4 pentru că este „alb și bărbat”.

Realizatorul popularei emisiuni „The Now Show”, care avea o vechime de 18 ani, spune că a a fost contactat de conducere care i-a transmis că grila de programe urmează să fie refăcută prin includerea a „mai multe femei și mai multă diversitate”, conform The Telegraph.

Holmes, în vârstă de 47 de ani, a făcut haz de necaz de concediere pe contul său de Twitter. „Nici măcar n-am pocnit vreun producător”, spune el:

Potrivit Daily Mail, nu ar fi un „accident” ci o politică sistematică. Numeroşi politicieni şi personalităţi din lumea spectacolului şi-au exprimat public indignarea faţă de politica de angajări a BBC, care pune accent la angajare pe culoarea pielii sau pe sexul potenţialilor angajaţi şi nu pe experiența, talentul sau profesionalismul acestuia.

Jon Holmes spune că, după concedierea sa, multe vedete din radio sau televiziune au prins curaj şi i-au dezvăluit cum au fost adesea respinse sau concediate de şefii trustului media pe baza aşa-numitei „discriminări pozitive”. O prezentatoare de televiziune i-a povestit cum abia a reuşit să se angajaze după ce i s-a spus în mod repetat că „nu te putem lua în echipă pentru că eşti prea albă şi provii din clasa de mijloc” iar un actor, considerat perfect pentru un anumit rol, a fost în cele din urmă respins pentru că echipa de casting avea instrucţiuni clare de la şefi: să angajeze musai un asiatic.

PS privind titlul: Nu rezultă de nicăieri că Holmes ar fi creștin. Adăugirea noastră are rolul de a vă face să vă gândiți la scandalul pe care l-ar fi stârnit concedierea unui Jon Holmes musulman…

Leave a Comment