Cum a ajuns Suedia „capitala europeană” a violurilor

Suedia: țara blondelor focoase, a vikingilor și a bucătarilor pasionați. Acum adăugați încă un lucru pe listă: Suedia este deținătoarea titlului neoficial și nedorit de „capitală europeană a violurilor”. Asta s-a întâmplat într-o perioadă în care țara trece printr-o transformare demografică dramatică: sute de mii de imigranți din țări musulmane au venit în Suedia, mai mult ca în oricare alt stat din Occident, raportat la populația nativă. Să fie oare o legătura directă între cele două stări de fapt?

Un reportaj din seria „Ami on the Street”, realizată pentru canalul american de televiziune FoxNews de jurnalistul Ami Horowitz.

Deloc impresionați de corectitudinea politică și de răspunsurile prudente ale celor intervievați pe stradă în partea finală a reportajului, câțiva utilizatori ai platformei YouTube au lăsat comentarii în care acuză fără echivoc politica iresponsabilă a guvernului de a umple țara de imigranți pentru tensiuni sociale cu care Suedia se confruntă în ultimele decenii:

„Suedia e moartă ca țară. Viitorul său este unul sumbru. Când îți umpli țara de indivizi din Lumea a Treia, analfabeți și superstițioși, atunci mai devreme sau mai târziu vei începe să te transformi într-o hazna din Lumea a Treia.”

Deși în clip nu este intervievat niciun bărbat (sau poate tocmai de aceea) mulți bărbați, dar și unele femei, au lăsat comentarii la reportaj acuză feminismul, care și-a făcut un scop din emascularea bărbaților și evacuarea lor din zona decizională a societății, pentru această stare de fapt, în care imigranții nu fac altceva decât să umple acest gol lăsat de bărbații suedezi.

„Mie nu-mi mai pasă. În ziua în care am fost insultat pentru că am ținut [unei femei] ușa deschisă a fost ziua în care am decis să nu voi lupta pentru voi.”

„Bărbații noștri au trecut de la vikingi la „păsărici vegane fără gender precis”.”

„Feministele au distrus Suedia și e ușor ironic că tocmai este vor fi victime ale violului, abuzului și burka-ificării.”

 

Alt comentator critică politica guvernului de la Stockholm de „reintegrare” a luptătorilor jihadiști care se întorc în Suedia după un „stagiu” de descăpățânări prin Siria, Libia sau Irak. Aceștia primesc nu închisoare, ci un apartament, educație gratis și bani:

În concluzie? România are tot dreptul să preia de la Suedia ceea ce este de învățat, de admirat și de preluat, cu scopul legitim și licit de a merge spre progres și prosperitate. În aceeași măsură, România are datoria să analizeze critic și să respingă erorile făcute de politicieni și de societatea suedeză și nu să le replice mimetic și tâmp, mai ales acum că efectele dezastruoase ale acestor erori au ajuns să transpară chiar și în media „mainstream”.

Leave a Comment